• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vešović: Nisam više krilo, ali prija mi

Fudbaler Crvene zvezde kaže da mu prija nova poziciju u timu i vjeruje da na mjestu beka može mnogo toga da pruži ekipi. Sa Pinto ne želi euforiju.

 Vešović: Nisam više krilo, ali prija mi  Izvor: MONDO

Robert Prosinečki i Aleksandar Janković, kada je igrao, često su ga selili sa desnog krila na desnog beka. Kod Rikarda Sa Pinta, Marko Vešović je standardan na defanzivnijem mjestu.

Iako je juna 2010. godine u Crvenu zvezdu došao kao jedan od najtalentovanijih igrača i driblera Crne Gore, ovaj 21-godišnji Podgoričanin kaže da mu ne smeta pozicija u zadnjoj liniji tima.

"Sada je definitivno da igram desnog beka i prija mi. Mislim da mogu mnogo da pomognem ekipi sa te pozicije. Neka bude da više nisam krilo, nego ofanzivni bek, kao što je Mlađa (Filip Mladenović) na drugoj strani", ocijenio je Vešović.

Odbrana Crvene zvezde ove sezone bila je dugo "rak rana" cijelog tima. U 22 utakmice Superlige kapitulirala je 26 puta, međutim, u posljednja tri meča, Boban Bajković je nesavladiv.

Vešović se nada da će tako ostati i u subotu, kada na "Marakanu" dolazi Spartak Zlatibor voda, koji je u prvom dijelu sezone pobijedio 3:0.

"Svi se sjećamo poraza u Subotici i želimo da se revanširamo na pravi način. Tri utakmice nismo primili gol i to nam puno znači. Došlo je do nekih promjena, sada je Mikić na štoperu uz Spaju (Uroš Spajić), Mlađa i ja smo na bekovima... Mislim da smo dosta kompaktniji i uigraniji. Trudimo se da držimo koncentraciju svih 90 minuta i ne primimo gol, a uvijek vjerujemo da ćemo ga dati. Zvezda uvijek ide na gol više", rekao je Vešović.

Dobrom serijom od dolaska Rikarda Sa Pinta na klupu, tri pobjede, Zvezda je iskoristila kikseve Partizana i prišla "vječitom rivalu" sa 11 na četiri boda zaostatka.

Novi trener crveno-bijelih, međutim, ne želi euforiju u timu.

"Zanima me samo prva sljedeća utakmica i, kao što sam rekao kada sam došao, ne obećavamo ništa osim velikog rada. Ne želim uzbuđenje, već racionalno i ozbiljno razmišljanje ekipe. Moramo da poštujemo rivala, jer u suprotnom može da bude opasno. Vjerujem u svoj tim i njegovu snagu", rekao je Sa Pinto.

Portugalac je na konferenciji za medije uoči duela 23. kola sa Spartakom pokazao da, za stranca koji je nedavno stigao u Srbiju, odlično poznaje rivala.

"Očekuje nas duel sa rivalom koji ima jak defanzivan blok. Čekaće našu grešku i igrati na kontranapade, a vidio sam i da je Spartak opasan iz prekida. Imaju iskusnu ekipu i sa dosta dobrih igrača poput Puškarića, Torbice, Šarca, Novakovića i Kovačevića. Očekujem da će igrati u formaciji 4-1-4-1, sa Despotovićem kao najisturenijim. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni i ne smijemo da pomislimo 'lako ćemo'. Nadam se da ćemo pokazati da je poraz iz prvog dijela bio samo loš dan", kazao je Sa Pinto.

Poslije oporavka od operacije nosa za sastav Crvene zvezde ponovo će konkurisati Luka Milivojević, koji je dobio novu zaštitnu masku, urađenu po otisku lica.

Za duel sa Spartakom Sa Pinto neće moći da računa na Luku Milunovića, suspendovanog zbog žutih kartona, kao i povrijeđene Milana Jovanovića, Aleksandra Pantića i Stevana Reljića.

Utakmica na "Marakani" počeće u 18.00, a na "Marakani" kažu da prodaja ulaznica, koja je počela u četvrtak, prevazilazi očekivanja.

(J. T. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC