• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurćubić: Prvih pola sata sa Zvezdom presudno

Trener Spartak Zlatibor vode priželjkuje da njegova ekipa odoli naletima Crvene zvezde u prvih 30 minuta utakmice.

 Kurćubić: Prvih pola sata sa Zvezdom presudno Izvor: MONDO

Crvena zvezda odavno nije bila "razbijena" u domaćem prvenstvu, kao u prvom poluvremenu jesenjeg duela sa Spartak Zlatibor vodom, u 8. kolu Superlige Srbije.

Subotičani su poslije prvih 45 minuta utakmice na svom terenu vodili 3:0 i taj rezultat sačuvali do kraja.

Od tog poraza krenuo je sunovrat crveno-bijelih. Ekipa je sa vodeće pozicije i boda prednosti u odnosu na Partizan pala na drugo mjesto, ali i "minus 11" u odnosu na "vječitog rivala".

U posljednja tri kola situacija se, međutim, popravila po Crvenu zvezdu, pa sada zaostaje četiri boda za liderom, ali trener Rikardo Sa Pinto ne dozvoljava euforiju u timu.

S druge strane, Spartak je uoči jesenjeg duela bio na posljednjem mjestu Superlige, sada je deseti, ali iza sebe ima dva poraza.

Trener Subotičana nada se da bi slične okolnosti kao pred prethodni duel ovih rivala mogle da ponovo donesu pozitivan ishod njegovom timu.

"Pred nama je utakmica za koju ne treba posebna priprema. Ako uporedimo sa duelom od jesenas, ima tu dosta sličnosti, ali i razlika. Očekujemo pune tribine i jednu sasvim drugačiju Crvenu zvezdu", rekao je Kurćubić.

On je ocijenio da bi prvih pola sata utakmice moglo da bude presudno.

"Ukoliko uspijemo da se odupremo u prvih pola sata, kada očekujemo žestok pritisak, možda uvedemo utakmicu u ono što nama odgovara - da eventualno profitiramo iz njihove žurbe i nervoze zbog nepovoljnog rezultata. Naš sljedeći protivnik je sigurno u velikom usponu. Podigli su individualnu i timsku formu, te značajno popravili segment defanzive. Vezali su tri utakmice bez primljenog gola, a zbog toga je jasno da nam za dobar rezultat u Beogradu treba da postignemo gol ili dva", istakao je Kurćubić.

Trener Spartaka za duel sa Zvezdom neće moći da računa na važnog defanzivca Gorana Admovića, koji je u prošlom kolu dobio crveni karton protiv Radničkog 1923.

(MONDO, foto: FK Spartak Zlatibor voda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC