• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Željina "bolnica" u Bijeljini

Fudbaleri Željezničara otputovali su u Bijeljinu gdje ih u subotu očekuje važan meč protiv Rudara. Plavi kubure sa povredama i suspenzijama.

 PREMIJER BiH: Željina "bolnica" u Bijeljini Izvor: MONDO

Da bi uopšte mogao da sakupi tim za subotnju utakmicu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, trener aktuelnog prvaka BiH Amar Osim priključio je ekipi trojicu juniora - Damira Sadikovića, Faruka Gačana i Riada Bajića.

Lista povrijeđenih igrača je sve duža, pa će zbog zdravstvenih problema utakmicu sa Radnikom propustiti: Josip Kvesić, Nermin Zolotić, Danijal Brković, Muamer Svraka i Samir Bekrić.

Pod znakom pitanja se nalazio i Jadranko Bogičević, ali će ipak morati da zauzme svoje mjesto na stoperskoj poziciji u paru sa Semirom Kerlom.

Meč s Radnikom propustiće i suspendovani Nermin Jamak i Velibor Vasilić.

Sa druge strane, u taboru domaćina vlada optimizam zbog činjenice da su u Bijeljini pali Sarajevo i Široki Brijeg i da je banjalučki Borac teškom mukom uspio da izvuče remi.

Ovog proljeća izabranici Srđana Bajića su pobjeđivali Velež (2:1), Leotar (1:2) i Široki Brijeg (4:0), poraz su uknjižili u Trebinju od Leotara (2:1), dok su u protekle dvije utakmici odigrali neriješeno. Protiv banjalučkog Borca bilo je bez golova, a protiv Zvijezde u Gradačcu (1:1).

"Odlični rezultati i naše dobre igre u posljednje vrijeme, privući će i veliki broj gledalaca na tribine i očekuje nas lijepa fudbalska predstava. Naša pozicija na tabeli, dozvoljava nam da igramo i malo rasterećenije, obzirom da smo pobjegli od opasne zone, ali nema opuštanja sve dok i matematički ne osiguramo opstanak. Respektujemo Željezničar, ali uz veliku podršku naših navijača idemo po nova tri boda", rekao je najbolji igrač Radnika Marko Basara, koji je ove sezone postigao osam golova u Premijer ligi BiH.

Porazu "Željine bolnice" nadaju se u drugoplasiranom Sarajevu, koje u nedjelju dočekuje trebinjski Leotar. Hercegovci imaju velikih problema sa rukovodstvom kluba, isplatama zarađenih plata i teško je vjerovati da na "Koševu" u takvoj situaciji mogu ozbiljnije da ugroze tim Husrefa Musemića, koji bi se u slučaju poraza Želje i svog trijumfa primakao gradskom rivalu na samo jedan bod.

Međutim, tako je bilo i pred gostovanje Olimpika na trebinjskim "Policama", pa su domaći uspjeli da savladavaju "vukove" minimalnim rezultatom i sigurno će uraditi sve da skupo prodaju svoju kožu u Sarajevu.

Interesantno će biti i na "Bilinom polju" u Zenici, gdje Čelik dočekuje Zvijezdu s željom da sa tri osvojena boda što prije da zaboravi poraz od Borca na banjalučkom Gradskom stadionu.

"Sada je najbitnije da se igrači oporave od teškog terena u Banjaluci, pa je do sutrašnje utakmice najvažnije osvježenje igrača. Mi smo u Zenici favoriti i tako se moramo postaviti na terenu. Zvijezda je ozbiljna ekipa, koja siguran sam jedva čeka igrati na našem dobrom terenu. Ipak mi posjedujemo kvalitet i sve ćemo učiniti da tri boda ostanu u Zenici", istakao je trener Zeničana Vlado Jagodić.

PAROVI 22. KOLA

Subota

Olimpik - Široki Brijeg (14 h)
(16.30 h)
Radnik - Željezničar
Čelik - Zvijezda
Rudar - Borac
Gradina - Travnik

U nedjelju (16.30 h)

GOŠK - Velež
Zrinjski - Slavija
Sarajevo - Leotar (19 h)

TABELA: Željezničar 48, Sarajevo 44, Borac 38, Olimpik 34, Široki Brijeg 34, Slavija 33, Leotar 32, Čelik 30, Zrinjski 30, Rudar 27, Radnik 26, Velež 23, Zvijezda 23, Travnik 20, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC