• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Leotar: Kako mogu "ljiljani"?

Trebinjski Leotar izrazio nezadovoljstvo kaznom FS BiH za transparent "Kosovo je Srbija". "U Federaciji redovno na stadionima su ratne zastave BiH".

 FK Leotar: Kako mogu "ljiljani"? Izvor: MONDO

Trebinjski Leotar objavio je u petak da ga je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kaznio sa 2.500 KM zbog nesportskog ponašanja navijača i isticanja transparenta "Kosovo je Srbija" tokom utakmice 19. kola Premijer lige BiH protiv Rudara iz Prijedora (2:1).

Tokom utakmice odigrane 30. marta pristalice domaćina u Trebinju su zapjevale "Oj Kosovo, Kosovo" i istakle transparent, a klub sa "Polica" je izrazio nezadovoljstvo kaznom Fudbalskog saveza BiH, tvrdeći da primjenjuje "dvostruki aršin".

"U čudnoj zemlji u srcu Balkana, koja nije priznala Kosovo, kao uostalom ni Ujedinjene nacije (UN), transparent sa takvom porukom se smatra politikom. U isto vrijeme na terenima u Federaciji BiH redovan kolorit su ratne zastave BiH, koje nikome ne smetaju i smatraju se državnim simbolima", objavio je Leotar na klupskom sajtu, navodeći da je sa 2.500 KM "mogao da riješi nekoliko gorućih problema".

Klub iz Trebinja je u 21. kolu u srijedu kod kuće pobijedio ekipu sarajevskog Olimpika sa 1:0 i preuzeo sedmo mjesto na tabeli sa 32 boda.

U narednom 22. kolu, Trebinjci u nedjelju gostuju drugoplasiranom Sarajevu na "Koševu".

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC