• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona: Respekt Bajernu, želimo na Vembli

Sportski direktor Katalonaca izjavio da njegov tim očekuje veliki klub u polufinalu Lige šampiona, ali da se nadaju plasmanu u finale.

 Barselona: Respekt Bajernu, želimo na Vembli  Izvor: MONDO

Bajern sa mnogo respekta dočekuje duel sa Barselonom u polufinalu Lige šampiona. Međutim i Katalonci priznaju da ih u borbi za finale čeka izuzetno težak zadatak i veliki protivnik.

"Bajern je tim sa mnogo dobrih igrača, klub koji ima veliku tradiciju, a činjenica da su u Bundesligi već osvojili titulu znači da sa oprezom moramo da odigramo polufinalne duele. U pitanju je zaista veliki klub i protiv njih ćemo pokušati da radimo ono što znamo - da igramo najbolji fudbal", izjavio je Andoni Zubizareta, sportski direktor Barselone poslije žrijeba

On je naglasio da će se Barsa suprotsaviti velikom klubu, ali i izrazio nadu da će se domoći finalnog meča na Vembliju.

"Biće to dvoboj dvije velike ekipe sa različitim stilovima igre. Jasno da da moramo da resprektujemo protivnika i da u oba meča odigramo na najvišem nivou. Oni nemaju samo dobre igrače, već i odličnog trenera, sjajne navijače i veliki stadion, i jasno je da nisu slučajno stigli do polufinala Lige šampiona. Ipak, nadam se da ćemo ponovo igrati na Vembliju", dodao je Zubizareta.

Barselona će učiniti sve da ponovo zaigra na velelepnom stadionu u Londonu, jer prema tradiciji na njemu postiže dobre rezultate. Katalonski klub je upravo na Vembliju osvojila svoj prvi, ali i posljednji, četvrti trofej Lige šampiona.

Barsa je 20. maja 1992. na Vembliju pobijedila Sampdoriju (2:1) i osvojila prvenac u najelitnijem evropskom takmičenju, a na istom stadionu to joj je pošlo za nogom i 28. maja 2011, kada je nadigrala Mančester junajted (3:1) i dokopala se četvrtog trofeja Lige šampione u istoriji.

U međuvremenu "ušati pehar" osvojili su i 2006 u Parizu pobjedom nad Arsenalom (2:1), ali i 2009. trijumfom protiv Mančester junajteda (2:0) na Olimpijskom stadionu u Rimu.

(MONDO, foto: Beta/AP Photo/Emilio Morenatti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC