• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Anemični Partizan pobijedio

Partizan sa tri boda na "vrućem" terenu u Ivanjici prekinuo seriju loših rezultata. Šampion slab, nepovezan i bez ideje protiv Javora.

 JSL: Anemični Partizan pobijedio  Izvor: MONDO

Mučenje!

Računaju se samo tri boda, ali razlog za brigu navijača Partizana pred finiš prvenstva i te kako ostaje poslije gostovanja njihovog tima u Ivanjici.

Crno-bijeli su uspjeli da prekinu seriju od tri utakmice bez trijumfa i da pobijede neugodni Javor 1:0. Međutim, utisak je da igra "parnog valjka" nimalo nije napredovala u odnosu na prethodnu nedjelju i da se slaba forma nastavila i u Moravičkom okrugu.

Pitanje je šta bi se sve dešavalo u premijernom meču 23. kola Superlige Srbije da Saša Ilić nije donio prednost Partizanu sa penala na početku utakmice.

Pogodak u ranoj fazi meča dao je krila Beograđanima, koji su bili opasniji rival, ali samo u prvih 15 minuta utakmice. Tim Vladimira Vermezovića se poslije toga povukao pod naletima Ivanjičana. Domaćin je preuzeo kontrolu na terenu i u nekoliko navrata vrlo opasno priprijetio nakon slabih reakcije odbrane protivnika.

I na sredini terena je malo toga funkcionisalo kod crno-bijelih, dok je napad gostiju, usljed izostanka Aleksandra Mitrovića (suspenzija zbog kartona) i Marka Šćepovića (na klupi) praktično bio bezopasan. Eliomar Silva i Nemanja Kojić nisu bili nikakv problem za zadnju liniju Javora.

Ipak, Partizan je ispunio cilj i osvojio cijeli plijen u meču koji su mnogi u Humskoj proglasili najbitnijim u sezoni. Utakmicu i Ivanjici posmatralo je oko 4.000 navijača.

Fudbaleri Partizana ekspresno su došli do vođstva.

Kamerunac Ibrahim Valiđo u 37. sekundi je sapleo Darka Brašanca u kaznenom prostoru, a sudija Miodrag Gogić opravdano pokazao "bijelu tačku".

Saša Ilić namjestio je loptu na "kreč" i prevario golmana Milorada Nikolića - 0:1.

Miloš Jojić u šestom minutu je mogao i da duplira prednost lidera, ali je umjesto šuta "iz prve" odlučio da dribla i odbrana Javora je to iskoristila da izbije loptu u korner.

Nedugo poslije ove prilike i Eliomar Silva je imao lijepu šansu da poveća prednost gostiju. Lopta je poslije njegovog pokušaja glavom iz "čiste" situacije sa desetak metara od gola završila pored stative.

Javor je ozbiljno priprijetio u 17. minutu, ali je Tomislav Pajović reagovao u posljednjem trenutku ispred Filipa Kostića.

Od tog momenta ekipa iz Ivanjice preuzela je inicijativu i kako je meč odmicao postajala je sve opasnija. Nevjerovatno šta nije iskoristio Kostić u 36. minutu. Vladimir Radivojević lako je prošao po lijevoj strani pored odbrane crno-bijelih, kada je bio blizu gol-aut linije uslijedio je pas u sredinu, gdje su gosti potpuno zaboravili na napadača Javora. Kostić je bio na svega par metara od Stojkovića, šutirao je iz prve, ali je golman Partizana špagom uspio da spriječi izjednačenje.

Tek poslije te prilike "parni valjak" je opet zaprijetio. Aleksandar Miljković je proigrao Brašanca koji iako neometan sa ivice kaznenog prostora neuspješno gađa dalji ugao gola Ivanjičana.

O igri oba tima u drugom poluvremenu najbolje govori podatak da nijedan tim nije stvorio ozbiljnu priliku. Domaćin je imao dva opasna napada po desno krilu, koje je uspješno zaustavio golman Stojković, dok crno-bijeli nisu uputili nijedan udarac u okvir gola Javora.

Partizan je sačuvao četiri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a barem na nekoliko sati opet će imati sedam bodova više, jer crveno-bijeli dočekuju Spartak od 18 sati.

SASTAVI TIMOVA

JAVOR: Nikolić, Đorđević, Vlašić, Milović, Valiđo, Momčilović, Đukić, Vidić, Veselinović (od 79' Ivanović), Radivojević, Kostić (od 70' Ostojić - od 76' Mišić).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Pajović, Ivanov, Lazevski (od 53' Volkov), Smiljanić, Brašanac, Ilić, Jojić (od 46' S. Marković), Eliomar, Kojić (od 74' Luka).

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC