• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH (pol): Olimpik - Široki Brijeg 1:0

Poslije prvih 45 minuta utakmice na sarajevskoj Otoci, Široki Brijeg je bio bolji, pogodio prečku, ali Olimpik vodi golom Vidovića u 41. minutu.

 PL BiH (pol): Olimpik - Široki Brijeg 1:0 Izvor: MONDO

U prvoj utakmici 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Olimpika i Širokog Brijega, domaćin vodi poslije prvog poluvremena.

Domaći "vukovi" su nakon poraza u srijedu od Leotara u Trebinju (1:0) sporazumno raskinuli saradnju sa trenerom Denisom Sadikovićem, pa je na klupu uskočio Nedim Jusufbegović koji je početkom sezone vodio tim dok ga nije naslijedio Husref Musemić, sadašnji šef struke Sarajeva.

Generalno gledano, Širokobriježani su u subotu popodne bili mnogo bolji rival u u prvih 45 minuta meča četvrto i petoplasirane ekipe na tabeli, ali terensku inicijativu nisu uspjeli da krunišu pogotkom, pa su u finišu surovo kažnjeni.

Prvu priliku, gosti sa "Pecare" imali su u 17. minutu, kada se Krešimir Kordić našao sam ispred golmana Olimpika Dine Hamzića, ali je šutirao iznad prečke.

Devet minuta kasnije, poslije slobodnog udarca, na odbijenu loptu je natrčao Brazilac Vagner i žestoko opalio, ali je ona opet završila iznad okvira gola domaćina.

U 30. minutu, tim Slavena Muse bio je jako blizu vođstva! Dalibor Šilić je sa skoro 30 metara iskosa sa lijeve strane uputio "bombu" koja je odsjela na prečki najmlađeg sarajevskog premijerligaša!

Jednu šansu imali su i domaći fudbaleri. Poslije gužve u šesnaestercu i "glavometa" Ognjena Đelmića, Semir Kapić je promašio loptu (!?) na pet-šest metara od čuvara mreže Luke Bilobrka.

Propušteno su nadoknadili u 41. minutu preko kapitena Miloša Vidovića, koji je ispratio akciju nakon što je Bilobrk odbranio udarac Đelmiću i pospremio loptu u mrežu - 1:0.

U 45. minutu su gosti mogli da izjednače, ali se nije najbolje snašao Kordić ispred gola Olimpika i prilika je otišla u nepovrat.

Sarajlije su u negativnoj seriji od četiri utakmice bez pobjede, a ako u nastavku nešto ne budu promijenili u igri negativni niz bi uprkos minimalnoj prednosti mogao biti nastavljen.

OLIMPIK: Hamzić, Karić, Muharemović, Smajić, Durak, Ivetić, Kapić, Vidović, Islamagić, Bašić, Đelmić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Džidić, Bertoša, Ljubić, Ješe, Kordić, Šilić, Vagner, Ivanković, Roskam, Zlomislić

PAROVI 22. KOLA

Subota

Olimpik - Široki Brijeg 1:0 (poluvrijeme)
/Vidović 41/


(16.30 h)
Radnik - Željezničar
Čelik - Zvijezda
Rudar - Borac
Gradina - Travnik

U nedjelju (16.30 h)

GOŠK - Velež
Zrinjski - Slavija
Sarajevo - Leotar (19 h)

TABELA:
Željezničar 48, Sarajevo 44, Borac 38, Olimpik 34, Široki Brijeg 34, Slavija 33, Leotar 32, Čelik 30, Zrinjski 30, Rudar 27, Radnik 26, Velež 23, Zvijezda 23, Travnik 20, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC