• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Široki Brijeg "pao" na Otoci

Iako je Široki Brijeg u većem dijelu susreta bio bolji rival od Olimpika, bodovi su ostali na sarajevskoj Otoci (2:1).

 PL BiH: Široki Brijeg "pao" na Otoci Izvor: MONDO

U prvoj utakmici 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Olimpika i Širokog Brijega, domaćin je prekinuo negativnu seriju od četiri meča bez trijumfa - 2:1 (1:0).

Domaći "vukovi" su nakon poraza u srijedu od Leotara u Trebinju (1:0) sporazumno raskinuli saradnju sa trenerom Denisom Sadikovićem, pa je na klupu uskočio Nedim Jusufbegović koji je početkom sezone vodio tim dok ga nije naslijedio Husref Musemić, sadašnji šef struke Sarajeva.

Ali, pošteno govoreći, Širokobriježani su u subotu popodne bili mnogo bolji rival u duelu četvrto i petoplasirane ekipe na tabeli, ali terensku inicijativu i brojne prilike nisu uspjeli da krunišu pogocima zbog čega su surovo kažnjeni.

Najprije u finišu prvog dijela grešku gostujuće odbrane nakon kornera kaznio je kapiten Olimpika Miloš Vidović, a onda i Veldin Muharemović poslije slične akcije u nastavku.

Gol za tim Slavena Muse i izjednačenje postigao je Brazilac Vagner poslije asistencije Dalibora Šilića, koji je bio akter "poteza utakmice" u 30. minutu kada je s 30 metara uzdrmao prečku.

Sa nova tri boda Olimpik je ostao u trci za Evropom, dok je Širokom Brijegu ostalo da se nada da će osvojiti Kup BiH ili da Željezničar osvoji titulu, pa da u međunarodno takmičenje ide kao finalista.

Prvu priliku u subotu popodne, gosti sa "Pecare" imali su u 17. minutu, kada se Krešimir Kordić našao sam ispred golmana Olimpika Dine Hamzića, ali je šutirao iznad prečke.

Devet minuta kasnije, poslije slobodnog udarca, na odbijenu loptu je natrčao Brazilac Vagner i žestoko opalio, ali je ona opet završila iznad okvira gola domaćina.

U 30. minutu, tim Slavena Muse bio je jako blizu vođstva! Dalibor Šilić je sa skoro 30 metara iskosa sa lijeve strane uputio "bombu" koja je odsjela na prečki najmlađeg sarajevskog premijerligaša!

Jednu šansu prije vođstva imali su i domaći fudbaleri. Poslije gužve u šesnaestercu i "glavometa" Ognjena Đelmića, Semir Kapić je promašio loptu (!?) na pet-šest metara od čuvara mreže Luke Bilobrka.

Propušteno su nadoknadili u 41. minutu preko kapitena Miloša Vidovića, koji je ispratio akciju nakon što je Bilobrk odbranio udarac Đelmiću i pospremio loptu u mrežu - 1:0.

U 45. minutu su gosti mogli da izjednače, ali se nije najbolje snašao Kordić ispred gola Olimpika i prilika je otišla u nepovrat.

U nastavku su Hercegovci krenuli po izjednačenje i brzo uspjeli da anuliraju prednost "vukova". U 59. minutu, Šilić je ubacio, a omaleni Vagner bio najviši u skoku i glavom pogodio mrežu Hamzića -1:1.

Očekivalo se da će gosti nastaviti s dobrom igrom i napraviti preokret, ali ih je dva minuta kasnije "presjekao" gol Muharemovića.

Đelmićev slab centaršut iz kornera gotovo po zemlji je prošao kroz "šumu nogu" defanzivaca Širokog Brijega do Muharemovića, koji je iz prve sa desetak metara poslao loptu pod prečku - 2:1.

Pokušavali su Musini puleni da stignu barem do boda, u nekoliko navrata su ozbiljno priprijetili golmanu Hamziću, ali se do kraja rezultat nije mijenjao, pa je domaćin uknjižio 10. pobjedu ove sezone.

OLIMPIK: Hamzić, Islamagić, Bašić, Muharemović, Ivetić, Vidović, Durak (Markić 85. min), Đelmić (Mišić 81. min), Karić, Kapić (Vila 87. min.), Smajić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Džidić, Ješe, Bertoša, Ljubić (Marković 44. min), Kordić (Barišić 73. min), Šilić, Vagner, Zlomislić, Ivanković (Kožul 88. min.), Roskam.

PAROVI 22. KOLA

Subota

Olimpik - Široki Brijeg 2:1 (1:0)
/Vidović 41, Muharemović 61 - Vagner 59/

(16.30 h)
Radnik - Željezničar
Čelik - Zvijezda
Rudar - Borac
Gradina - Travnik

U nedjelju (16.30 h)

GOŠK - Velež
Zrinjski - Slavija
Sarajevo - Leotar (19 h)

TABELA: Željezničar 48, Sarajevo 44, Borac 38, Olimpik (+1) 37, Široki Brijeg (+1) 34, Slavija 33, Leotar 32, Čelik 30, Zrinjski 30, Rudar 27, Radnik 26, Velež 23, Zvijezda 23, Travnik 20, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC