• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda deklasirala Spartak, het-trik Milijaš

Crvena zvezda - Spartak 4:1 uz tri gola Nenada Milijaša i jedan Darka Lazovića.

  Zvezda deklasirala Spartak, het-trik Milijaš Izvor: MONDO

Zvezda je sve bolja, stabilnija i opasnija po šampiona.

Pobjeda Partizana u Ivanjici ranije u toku dana. Ne baš lijepe vijesti unutar ekipe, s obzirom da je jedan igrač uhapšen, a drugi napustio trening i vjerovatno ostao precrtan u narednom periodu. Sedmica puna priča u javnosti koje nisu nikako pomagale da se ekipa skoncentriše na fudbal.

Ali, fudbaleri Crvene zvezde u nimalo prijatnoj situaciji uspjeli su da urade upravo ono što često poručuju kako moraju i kako nemaju druge: mislili su na igru i teren.

U kojoj mjeri su u tome bili uspješni?

Pred 21.720 navijača na "Marakani" pobijedili su Spartak Zlatibor vodu rezultatom 4:1 (2:1) i zadržali četiri boda zaostatka za Partizanom, koji je ranije u subotu nekako uzeo cijeli plijen u Ivanjici.

U 150. meču u dresu Crvene zvezde, kapiten Nenad Milijaš postigao je tri gola i bio najzaslužniji što je njegov tim zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu od dolaska Rikarda Sa Pintua na mjesto trenera i što se u isto vrijeme punom mjerom revanširala Spartaku za težak poraz jesenas, kada je u Subotici bilo 3:0.

Jedan gol postigao je i Darko Lazović, kojem je asistirao Abiola Dauda. Nigerijac je i ove večeri potvrdio da je odličan napadač, iako nije uspio da se upiše u strelce. Ali, nije ni bilo potrebno, jer je na terenu Sa Pintu imao pravu "desetku", Milijaša, koji je prvi gol postigao glavom, potom bio siguran u izvođenju najstrože kazne za 2:1, a u drugom poluvremenu ljevicom iz blizine dokusurio rivala - 4:1.

Spartak je hrabro počeo utakmicu, krenuo presingom da remeti igru crveno-bijelih i kao rezultat takvog izlaska iz tunela pred 20 i više hiljada bučnih navijača stigao je i gol Nemanje Čovića na pas Slobodana Novakovića. Zbog čega su Subotičani tada, u 26. minutu, potpuno stali i prepustili inicijativu crveno-bijelima moraće da odgovori trener Petar Kurćubić.

Odličnu partiju zabilježo je i Marko Vešović, koji je asistirao Milijašu kod prvog gola, a drugi Zvezda je postigla poslije centaršuta povratnika u tim, rekovalescenta Filipa Kasalice i igranja rukom Vidaka Bratića. Sudija Nenad Đokić iz Užica nije imao nikakvu dilemu oko toga da li je penal ili ne, a golman gostiju Branislav Aleksić nikakvu šansu oči i oči sa Milijašem.

Tako je Zvezda u 35. minutu vratila prednost, a Spartak ostao bez očekivanog odgovora.

Jednu ničiju loptu na sredini terena u 55. minutu munjevito je povukao Dauda, koji je sačekao idealan trenutak za pas ka Lazoviću, a Zvezdin dribler rutinski poslao loptu pored Aleksića i već tada bilo je svima na stadionu jasno da razlika između šampiona i izazivača ostaje četiri boda, bar do narednog kola.

Lijepo veče za Milijaša postalo je još lepše kada je u 58. minutu ukucao loptu u mrežu iz neposredne blizine, posle akcije Lazovića i možda nenamjerne asistencije Daude. Milijaš je odigrao 150. utakmicu, a Kadu Mendeš 99. od dolaska u Crvenu zvezdu, pa bi naredna mogla da bude i njegov jubilej. Brazilac je uveliko stranac sa najviše nastupa u crveno-bijelom, a uskoro će moći da se pohvali i brojem 100.

Prvi put od Sa Pintuovog dolaskas zaigrao je i Nikola Petković, koji je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog imenjaka Mikića, a šansu u nastavku dobio je i Luka Milivojević, koji je igrao sa zaštitnom maskom na licu, nedovoljno oporavljen od loma nosne kosti u meču sa Radničkim iz Kragujevca i operacijom koja je uslijedila.

Utakmicu Crvene zvezde ponovo u obilježili navijači, koji su na poluvremenu priredili spektakularnu koreografiju i bakljadu, ali treba pomenuti i da su gosti imali srčanu podršku svojih fanova - stotinak navijača Spartaka uporno je pjevalo svojim fudbalerima, koji su neshvatljivo pali u nastavku.

U narednom kolu Crvena zvezda igra protiv BSK u Borči, a potom dočekuje Donji Srem. Sve osim šest bodova iz ta dva meča bio bi veliki korak unazad u namjeri da se stigne i prestigne Partizan.

Ranije u subotu, Partizan je teško došao do bodova u Ivanjici pobjedom nad Javorom od 1:0, dok je većina ostalih utakmica 23. kola Jelen Superlige odigrana u terminu od 16 časova.

TOK UTAKMICE

5 - Početak utakmice nagovještava ono što ćemo gledati do kraja - ofanzivu crveno-bijelih, međutim Spartak "stoji" prilično daleko od Aleksića i nema namjeru da se brani. Za sada. Momci u plavom igraju presing.

8 - Lijepa akcija i udarac Torbice sa 18 metara. Dobro je "opalio" kapiten Spartaka, lopta je prohujala preko prečke. Kao što rekosmo, Subotičani se ne brane.

11 - Stadion se i dalje puni, a polako ulaze i navijači Spartaka u "kavez" između istoka i juga.

16 - Sever "grmi", ali Spartak napada. Zvezda za sada bez šanse i inicijative, igra se 16. minut i mnogo više posla ima Bajković od Aleksića.

19 - Ništa, ništa i onda velika šansa za Crvenu zvezdu! Vešović je uputio idealan centaršut "duboko" sa desne strane, lopta je padala pravo na penaltik odakle je Dauda u punom trku, u padu, uputio udarac, ali je Aleksić odbranio krajnjim naporima.

20 - Minut kasnije Aleksić nije mogao ništa. U nastavku akcije, ponovo je Vešović centrirao sa desnog krila poslije pasa Garida, a Milijaš glavom poslao loptu pored same stative - 1:0! U jubilarnoj 150. utakmici u crveno-bijelom, Milijaš postiže gol...

26 - Brzo izjednačenje gostiju! I protesti domaćih zbog navodnog ofsajda. Bilo kako bilo, Spartak je "odjednom" probio Mladenovića po desnom boku, Novaković se stuštio ka petercu i iz "mrtvog" ugla uputio paralelu na drugu stativu, Bajković je samo okrznuo loptu, a Čović mirno smjestio loptu između stative i Mikića koji je klizećim startom pokušao da spasi što se spasiti može - 1:1.

28 - Odmah poslije gola Spartaka, Delije su "zapjevale" Toletu Karadžiću.

31 - Lazović je šutirao sa oko 18 metara po sredini gola - visoko preko gola!

36 - Zvezda ponovo vodi! Drugi gol Milijaša, ovog puta sa bijele tačke, nakon što je sudija Đokić dosudio najstrožu kaznu u korist domaćeg tima. Razlog za to bilo je igranje rukom Bratića poslije centaršuta Kasalice. Milijaš je bio više nego siguran, poslao je Aleksića u jednu, a loptu u drugu stranu - 2:1!

39 - Faul nad Kasalicom, dobro izveden prekid Milijaša, ali nedovoljno precizan udarac Kasalice glavom, doduše iz ne baš pogodne prilike za gol.

40 - Novi centaršut Milijaša, ovog puta za Daudu, koji se iskrao čuvarima, ali iskosa sa desne strane nije uspio glavom dovoljno dobro da zahvati loptu. Spartak kao da je pao u tempu, od izjednačenja Subotičani imaju znatno manje loptu u nogama.

44 - Vazdušni duel Mikića i Despotovića i nezgodan pad Zvezdinog štopera, kojem se ukazuje pomoć dok se Petković zagrijava.

46 - Pip, piiiiiip... PoluvrIJeme, vođstvo Zvezde od 2:1 poslIJe hrabre predstave Spartaka na početku utakmice i poput pada u finišu prvog dIJela igre. Od drugog gola Zvezde ništa se bitno nije događalo na terenu. Nadamo se da uzbudljivom nastavku...

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Drugi dIo igre počeo je spektakularnom koreografijom Delija, transparentom: "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao", "šetalicom" koja simbolizuje aktiviranje TNT, markerima koji su opisali eksploziju i paljenjem baklji duž ograde zapada, sjevera i istoka.

A, na terenu zamjena u redovima Crvene zvezde, jer je Sa Pinto morao da izvuče povrijeđenog Mikića i prvi put od dolaska na klupu upotrebi Petkovića.

Bakljadu Delija pogledajte OVDJE

48 - Kratko je trajala radost navijača Zvezde, jer je gol Daude za 3:1 poništen zbog ofsajda. Opravdano. I naredna akcija crveno-bijelih bila je opasna, ali je opet dosuđena nedozvoljena pozicija, u kojoj se ovog puta našao Kasalica.

55 - Sjajan potez Daude i novi gol Lazovića, opet na asistenciju Nigerijca kao protiv Hajduka prije dva kola. Ničiju loptu, Dauda je pokupi na polovini terena, izlomio čuvara, došao do 25 metara od Aleksića a onda sačekao idealan trenutak za pas u prostor ka Lazoviću koji je akciju pratio u punom sprintu. Kada je dobio loptu u pravi čas rutinski je lijevom nogom pogodio dalji ugao Aleksićevog gola - 3:1!

Školska kontra!

Zvezda je izgleda "slomila" protivnika. Posle tri gola gola, Dauda je zabilježio i drugu asistenciju.

58 - Ovacije i za Kadua koji izlazi i za Milivojevića koji ulazi sa zaštitnom maskom, još nedovoljno oporavljen od preloma nosa u meču sa Radničkim iz Kragujevca i potom operacije.

59 - Ni 10 sekundi nije proveo Milivojević na terenu, a već je bilo 4:1. Treći gol postigao je Milijaš! Njemu je ostalo samo da ukliza u petercu i unese loptu u mrežu poslije akcije Lazovića sa desne strane i pokušaja Daude. Ako je to bio pas ka Milijašu, onda je Nigerijac zaslužio drugu asistenciju, ali djeluje kao da je bio pokušaj šuta.

Svejedno, Milijaš je na jubilej postigao het-trik!

67 - Meč je odavno riješen, pa se i igra sa manje obaveze i igrači pokušavaju da izvedu neki lijep potez, sada kada je jasno da tri boda ostaju u Beogradu i da i dalje imamo aktivnu šampionsku trku.

73 - Šansu je dobio i mladi Ožegović, dok Lazović dobija ovacije dok napušta teren. Što se igre tiče, ništa vrijedno pomena.

93 - Poslije 20 minuta neobavezne igre bez šansi vrijednih pomena, Dauda je pobjegao kompletnoj odbrani Spartaka, dao sebi for i potom uključio "turbo", ali iskosa sa lijeve strane nije uspio da prevari Aleksića koji je izašao i "skratio" ugao Nigerijcu.

Poslije ovog sprinta od 40 metara, Dauda je ostao na polovini terena i hramljući dočekao posljednji zvižduk.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić (od 46. Petković), Spajić, Mladenović - Garido, Milijaš, Kadu (od 58. Milivojević) - Lazović, Kasalica - Dauda.

SPARTAK: Aleksić - Farkaš, Vbratić, Antonić, Puškarić - Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica - Despotović.

(N. J. - MONDO, foto: MONDO/Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC