• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Rad slavio u "malom" beogradskom derbiju

Rad savladao OFK Beograd na Banjici golom Uroša Đurđevića. U finišu dva crvena kartona. Jagodina poražena u Novom Pazaru.

 JSL: Rad slavio u "malom" beogradskom derbiju Izvor: MONDO

Uroš Đurđević postigao je šesti gol u šampionatu i u 14. minutu doveo "građevinare" u vođstvo protiv "romantičara" u malom prestoničkom derbiju. Ispostavilo se da je to bio i jedini pogodak u ne pretjerano zanimljivoj utakmici.

Mladi napadač "otvorio" je Milana Lukača na pas Saše Jovanovića, koji ga je sjajno proigrao sa sredine terena. Đurđević je u situaciji "1 na 1" reagovao u maniru iskusnog strelca, iako ima samo 19 godina i obradovao većinu od 1.200 navijača na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici.

U finišu utakmice iskuljen je po jedan igrač obe ekipe. Prvo je u 84. OFK Beograd ostao bez Aleksandra Čavrića, koji je dobio crveni karton zbog povlačenja Slavka Perovića, dok se napadač "građevinara" nalazio u naletu ka golu "romantičara". Potom je van terena morao i Miloš Stanojević zbog oštrog faula i drugog žutog kartona.

U Novom Pazaru domaćin je na debiju trenera Nebojše Vučićevića savladao četvrtoplasiranu Jagodinu 2:1.

Admir Kecap je u 20. minutu kaznio neozbiljno ponašanje defanzivaca Jagodine i golmana Saše Bondžulića.

On se pred svojim golom igrao sa loptom, pokušavao da dribla i kad je upao u problem, dodao je loptu do štopera Vladimira Ilića. Ovaj se okliznuo, izgubio posjed lopte, a Kecap samo ubacio loptu u praznu mrežu - 1:0.

Drugi gol Novi Pazar postigao je u 38. minutu poslije kornera sa desne strane. Najviši u skoku bio je Mladen Popović koji je šutirao glavom, golman Bondžulić loptu kratko odbio, ali pravo na nogu Zoranu Vujoviću - 2:0!

U 70. minutu Miloš Stojanović je smanjio na 1:2 i snažnim udarcem poslao loptu između Đogatovića i stative. Ovaj potez nagrađen je aplauzima domaće publike, pošto je Stojanović u prošlosti igrao za Novi Pazar.

Popularnom "Popaju" ovo je bio 100. meč za Jagodinu, a 14. gol ove sezone i ubjedljivo je najbolji strelac Superlige.

Pazarci su ovom pobjedom, pred 3.000 navijača, prekinuli seriju od tri poraza. S druge strane ekipa Sime Krunića kao da je mislima više bila okrenuta sredi i revanš meču polufinala Kupa Srbije protiv Javora, u kojem će juriti 0:1 iz Ivanjice.

Radnički iz Niša je poslije pet uzastopnih pobjeda, a potom i poraza u Borči i turbulentne sedmice u kojoj je ostao bez predsjednika i potpredsjednika, uspio da izbori bod protiv Donjeg Srema - 1:1.

Gosti su poveli u 39. minutu, kada je golman Radničkog Aleksandar Kesić napravio je početničku grešku i kumovao pogotku Donjeg Srema. Saša Teofanov izveo je slobodan udarac lijevom nogom, sa desne strane, imao nameru da centrira, ali je lopta preletjela sve, pa i Kesića, koji je pokušao da je boksuje - neuspješno! Na gol-liniji pogodak je potvrdio i pripisao ga sebi Marko Ljubinković.

Na 1:1 početkom drugog poluvremena izjednačio je Marko Ljubinković, udarcem iz prve na asistenciju Marka Pejčića. Samo minut kasnije domaćin je imao priliku da povede, ali je Bojan Đorđević nije bio precizan.

Hajduk je u Smederevu, protiv posljednjeplasiranog i već otpisanog istoimenog tima, jedva došao do važnih bodova u borbi za opstanak. Strelac jedinog gola u meču bio je Milan Ćulum tri minuta prije kraja, udarcem glavom pod prečku.

Jedini meč bez golova odigran je u Kragujevcu, gdje su Radnički 1923 i BSK Borča osvojili po bod.

PAROVI 23. KOLA:

Javor - Partizan 0:1 (0:1)
/Ilić pen 1'/

Smederevo - Hajduk 0:1 (0:0)
/Ćulum 87'/

Radnički 1923 - BSK Borča 0:0

Radnički Niš - Donji Srem 1:1 (0:1)
/Ljubinković 53' - Vukobrat 39'/

Novi Pazar - Jagodina 2:1 (2:0)
/Kecap 20', Vujović 38' - Stojanović 70'/

Rad - OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Đurđević 14'/

Od 18 časova:

Crvena zvezda - Spartak

Od 19 časova:

Vojvodina - Sloboda

TABELA: Partizan 54, Crvena zvezda (-1) 47, Vojvodina (-1) 44, Jagodina 39, Rad (-1) 34, Sloboda (-1) 31, Radnički Niš 31, OFK Beograd 29, Javor 28, Spartak (-2) 27, BSK 26, Novi Pazar 26, Donji Srem 24, Radnički 1923 23, Hajduk 24, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC