• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Di Kanio "kupio" Sanderlend!

"Crne mačke" u drugoj utakmici sa Paolom Di Kanijom na klupi slavile u velikom derbiju sjevero-istoka Engleske protiv Njukasla, i to u gostima - 3:0.

 PREMIJER: Di Kanio "kupio" Sanderlend! Izvor: MONDO

Da li je temperamentni Paolo Di Kanio pobjedom u 33. kolu Premijer lige kupio srca navijača Sanderlenda?

Odgovor na ovo pitanje je pozitivan, iako je to bio tek drugi meč u kojem je Italijan sa klupe predvodio crveno-bijele.

Poslije poraza u Londonu od Čelsija 1:2, kada su vodili na poluvremenu, igrači Sanderlenda donijeli su svojim navijačima neopisivo slavlje. Sa 3:0 pobijedili su najvećeg rivala Njukasl i to na njegovom Sent Džejms Parku! Prvi put od 2000. godine!

Sva tri pogotka postignuta su udarcima sa distance i zaslužuju da se nađu u konkurenciji za najbolje ovog kola u Premijer ligi.

Prvo je Stefan Sesenjon savladao Tima Krula u 27. minutu šutem sa ivice kaznenog, ali je holandski golman pola sata kasnije morao da bude zamijenjen zbog povrede. Među stative je stao Robert Eliot, koji nije imao rješenja za prelijepe udarce Adama Džonsona u 74. i Dejvida Vona u 82. minutu. Ne treba ga kriviti, jer ni mnogo bolji čuvari mreže ne bi uspjeli bolje da reaguju u tim situacijama.



Džonson je dugo vukao loptu po lijevoj strani u kontanapadu gostiju, zatim ušao u sredinu i unutrašnjim dijelom kopačke šutirao sa 17 metara u dalji ugao. Ovaj pogodak Paolo Di Kanio je proslavio kao u igračkim danima, klizajući se na koljenima!

Šta tek reći za treći gol Sanderlenda, kada se Italijan potpuno pogubio od sreće? Skako je, potom se okretao ne znajući koga pre da zagrli, a onda pridružio "buketu" igrača u crveno-belim dresovima.

Za novu euforiju na klupi gostiju, kao i tribinama sa navijačima Sanderlenda, bio je zadužen Velšanin Dejvid Von, koji je iskosa sa lijeve ivice kaznenog šutirao spoljnim dijelom kopačke u dalji ugao! Zahvaljujući efeu koji je dao lopti mreža crno-bijelih zatresla se po treći put u meču.


Malu sjenku na taj pogodak bacila je situacija koja je prethodila Vonovom prijemu lopte, pošto se u tom trenutku nalazio na ivici ofsajda. Da je pomoćni sudija podigao zastavicu, ne bi mnogo pogriješio.

Sudije, predvođene Hauardom Vebom, biće tema rasprave narednih dana zbog nekoliko pogrešnih odluka. Posebno su se izdvojili poništen pogodak Papisa Sisea u 61. minutu za 1:1 zbog ofsajda, iako napadač Njukasla nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Nekoliko minuta kasnije, na suprotnoj strani terena, nije dosuđen penal za goste poslije igranja rukom Janga-Mbive.

Do poništenog pogotka Sisea činilo se da gol Sanderlenda "visi u vazduhu", međutim, pogrešna sudijska procjena i potom pogodak Džonsona potpuno su demoralisali igrače domaćeg tima.

Bio je ovo 114. okršaj crveno i crno-bijelih sa sjevera Engleske, a Njukasl vodi sa devet pobjeda više - 44:35, uz 35 remija.

Sanderlend je ovom pobjedom pobegao na tri boda od zone ispadanja, ali ima dvije utakmice više od Vigana. Njukasl je ostao na 13. poziciji.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Scott Heppell)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC