• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Burno u Đenovi, tužni Inter

Đenova se fenomenalnim ili slučajnim golom Matuzalema spasila poraza u 84. gradskom derbiju, ali pitanje je da li je bod dovoljan? Inter opet izgubio.

 SERIJA A: Burno u Đenovi, tužni Inter Izvor: MONDO

Sampdorija je bila blizu da gurne Đenovu na rub ispadanja u Seriju B.

Na kraju, ipak 1:1 u 84. derbiju "Dela Lanterna", ali je pitanje da li je i bod nešto s čime tim srpskog fudbalera Boška Jankovića, koji je bio na klupi, može da bude zadovoljan.

Nenad Krstičić počeo je u timu Sampdorije, ali je brzo zamijenjen zbog povrede.

Samp je poveo golom Edera u 28. minutu iz slobodnog udarca. Brazilac je lukavo tukao ispod živog zida i dok su igrači Đenove po automatizmu skočili da zaustave "parabolu", lopta je prošla ispod njih i od stative završila u mreži Sebastijana Freja.

Tek kada je Sampdorija ostala sa igračem manje, a isključen je Andrea Kosta u 78. minutu zbog dva žuta kartona, Đenova je uspjela da dođe do izjednačenja. Uradio je to spektakularno Matuzalem, bilo da je želio da centrira, bilo da mu je namjera bila zaista da lobuje Serhija Romera.

Iskosa sa desne strane, iskusni vezista plasirao je loptu hirurški precizno u dalji ugao 192 centimetara visokog Romera, koji je skočio, izvio se, ali nije uspio da skrene loptu prije nego je ona ušla u "raklje".

Do kraja utakmice, Marko Borijelo imao je priliku da napravi potpuni preokret i donese Đenovi pobjedu od 2:1, što je bio i rezultat kada su prošle sezone dva tima igrala na "Luiđi Ferarisu", a starija Đenova bila nominalni domaćin.

S obzirom na to da je Sijena pobijedila Peskaru u subotu u gostima, Đenovi je pobjeda bila preko potrebna u borbi za opstanak, ali će bijeg od Serije B devetostruki šampion Italije potražiti u naredna dva kola kada dočekuje Atalantu i putuje u Veronu, na noge Kjevu.

U prethodna 84 meča između Sampdorije i Đenove u Seriji A, Seriji B i Kupu Italije, zabilježen je skor 30-33-21 u korist Sampdorije (19-23-14 u prvoj ligi).

A, Inter?

Koliko god predsjednik kluba Masimo Morati s pravom grmio na sudije, "nerazuri" pod vođstvom mladog Andree Stramaćonija ne djeluju tim koji zaslužuje pobjede. Mada ih ruku na srce i prati neka zla kob, pa su se ispovrijeđivala sva trojica napdača za kratko vrijeme (Dijego Milito, Antonio Kasano, Rodrigo Palasio).

Četvrti poraz u posljednjih pet kola Inter je zabilježio u Trstu, gdje privremeno igra "izbjeglica" sa Sardinije, Kaljari. Nakon što je sudija Domeniko Ćelji neopravdano pokazao na bijelu tačku poslije starta Matijasa Silvestrea nad Maurisiom Piniljom, Inter je potpuno klonuo i prepustio bodove uslovno rečeno domaćem timu.

Pinilja je iskosa sa lijeve strane driblingom prevario Silvestrea, koji je povukao nogu kada je vidio da ne može da dotakne loptu, ali je Pinilja kaskaderski uvjerljivo pao i natjerao Ćeljija da napravi drugu grubu grešku na račun Intera, nakon što je njegov kolega u prošlom kolu izmislio penal za Atalantu na "Đuzepe Meaci" i inicirao veliki preokret za poraz "nerazura" (3:1, pa 3:4).

Pinilja je prekršio nepisano pravilo da faulirani igrač ne treba da izvodi penal i putem po sredini gola prevario je Samira Handanovića, poslije čega je Kaljari postao znatno opasniji, pa je iz jedne lijepe akcije Pinilja sa peterca kaznio pasivnog Handanovića, nedovoljno hrabrog da istrči na inače prejak for Čileanca - 2:0!

Inter polako, ali sigurno "odustaje" od Evrope, iako je u jednom trenutku cilj bila treća pozicija i plasman u Ligu šampiona. Srbin Zdravko Kuzmanović ušao je u 53. minutu, ali nije uspio da utiče na blijedu igru svog tima.

REZULTATI 32. KOLA:

Palermo - Bolonja 1:1 (1:1)
/Iličić 5 - Gabijadini 18/

Kaljari - Inter 2:0 (0:0)
/Pinilja pen 63, 76/

Kjevo - Katanija 0:0

Đenova - Sampdorija 1:1 (0:1)
/Matuzalem 80 - Eder 28/

Parma - Udineze 0:3 (0:2)
/Murijel 12, 43, Pereira 62/

Torino - Roma 1:2 (1:1)
/Bjanki 31 - Osvaldo 22, Lamela 60/

Milan - Napoli 1:1 (1:1)
/Flamini 29 - Pandev 32/

U ponedjeljak:

Lacio - Juventus (20.45)

U subotu:

Peskara - Sijena 2:3 (0:2)
/Čelik 52, Tonji 59 - Anđelo 14, Zanon ag 33, Emeghara 86/

Atalanta - Fiorentina 0:2 (0:0)
/Pizaro pen 61, Larondo 72/

TABELA: Juventus (-1) 71, Napoli 63, Milan 59, Fiorentina 55, Roma 51, Lacio (-1) 51, Inter 50, Udineze 48, Katanija 47, Kaljari 42, Parma 39, Bolonja 39, Atalanta 37, Sampdorija 37, Torinto 36, Kjevo 36, Sijena 30, Palermo 29, Đenova 28, Peskara 21.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC