• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Van Persi se vratio protiv Begovića

Napadač Mančester junajteda u pobjedi protiv Stouka (2:0) postigao gol u Premijer ligi poslije dva mjeseca "posta".

 PREMIJER: Van Persi se vratio protiv Begovića Izvor: MONDO

Velika radost u Mančester junajtedu poslije pogotka Robina Van Persija sa bijele tačke u 66. minutu utakmice sa Stoukom.

Ne zato što su gosti u tom trenutku poveli 2:0 i, po dešavanjima na terenu, obezbijedili pobjedu, već zato što je Holanđanin postigao prvi pogodak za klub od 10. februara i utakmice sa Evertonom.

Ne pamti se da je jedan od najboljih strijelaca posljednjih godina u evropskom fudbalu tako dugo "postio", tačno 10 utakmica.

Koliko je ovaj pogodak značio svima u klubu najbolje se vidjelo po srdačnom zagrljaju sa trenerom Aleksom Fergusonom. POGLEDAJTE KAKO JE VAN PERSI SAVLADAO ASMIRA BEGOVIĆA.

Bio je to Van Persijev 20. gol ove sezone, čime je postao šesti fudbaler Mančester junajteda koji je stigao do te brojke u Premijer ligi. Prije njega 20 i više golova u jednoj sezoni davali su Rud Van Nistelroj, Vejn Runi, Kristijano Ronaldo, Dimitar Berbatov i Dvajt Jork.

Ispred Holanđanina na listi strijelaca je trenutno samo napadač Liverpula Luis Suarez sa 22 pogotka, s tim da je Van Persi stigao i da asistira 13 puta.

Što se tiče utakmice 33. kola sa Stoukom, gosti su poveli već u 4. minutu i time stavili do znanja da neće dozvoliti treći uzastopni poraz. Prethodno su izgubili u FA kupu od Čelsija (0:1), a onda i od Mančester sitija u prvenstvu (1:2).

Prednost je donio Majkl Kerik koji se najbolje snašao u gužvi poslije kornera, a Van Persi ju je duplirao u 66. minutu iz penala, koji je upravo nad njim skrivio Endi Vilkinson. Bio je to 100. gol Mančester junajteda ove sezone u svim takmičenjima.

Junajted sada ima 15 bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija, ali i meč više, pošto "građani" ove subote igraju polufinale FA kupa protiv Čelsija.

Stouk poslije sedmog poraza u posljednjih osam utakmica, uz remi, ima težak zadatak da izbori opstanak u ligi. Ekipa Tonija Pulisa trenutno je 16. na tabeli sa tri boda više od zone ispadanja, ali i dvije utakmice više od Vigana.

Za opstanak u elitnom društvu engleskog fudbala biće im potrebne mnogo bolje partije nego što je bila ova protiv Junajteda.

Domaćin, čiji je gol branio reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović jeste imao veći posjed lopte (51:49) i više udaraca ka golu nego rival (13:9), ali je to više pokazatelj opuštene igre gostiju, koji su na korak od 20. titule prvaka Engleske, nego dobrog izdanja Stouka.

Inače, u ovom duelu Aleks Ferguson je odlučio da Vejnu Runiju da ulogu centralnog veznog igrača, a jedan od najboljih strijelaca u istoriji kluba dobro se snašao i na toj poziciji.

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić odigrao je cijeli meč za Junajted, dok je na suprotnoj strani šansu da bude nagrađen aplauzom dobio Majkl Oven.

Jedan od svojevremeno najvećih talenata engleskog fudbala u igru je ušao u 77. minutu i dobio ovacije navijača oba kluba, što pokazuje da mu pristalice Mančester junajteda nisu zaboravile partije koje je pružao za taj klub od juna 2009. do septembra 2012, iako je za "crvene đavole" odigrao tek nešto više od 30 utakmica zbog čestih povreda.

Oven je u martu najavio da će po završetku sezone "okačiti kopačke o klin", pa je ovo bila lijepa prilika da se od njega oproste i navijači Junajteda.

U prvoj utakmici 33. kola igranoj ove nedjelje Sanderlend je kao gost pobijedio Njukasl prvi put od 2000. godine, što je izazvalo ogromnu radost novog trenera "crnih mačaka" Paola Di Kanija.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC