• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Slavi cijeli Mostar…

Trijumfe u nedjelju upisala su oba mostarska kluba - Zrinjski je slavio u Mostaru protiv Slavije (2:1), a Velež nad GOŠK-om u Gabeli (0:1).

 PREMIJER BiH: Slavi cijeli Mostar… Izvor: MONDO

U jednom od zanimljivijih mečeva 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski je savladao Slaviju sa 2:1 poslije preokreta i bodovno se izjednačio sa "sokolovima" i zeničkim Čelikom na šestom mjestu prvenstvene tabele.

Tim iz Istočnog Sarajeva je na stadion "Pod Bijelim brijegom" došao s namjerom da ne izgubi, a ukoliko se ukaže prilika i da osvoji cijeli plijen.

Ta prilika se ukazala već u petom minutu i nije je propustio Radoslav Aleksić.

Nakon kornera Vukašina Benovića, Aleksić je iskoristio uspavanost odbrane domaćina i s peterca ćušnuo loptu u mrežu za vođstvo Slavije - 0:1.


Poslije primljenog gola, "plemićima" je trebalo malo vremena da konsoliduju redove i krenu po izjednačenje, koje je uslijedilo u 26. minutu.

Poslije odličnog udarca Ivana Crnova, golman Ratko Dujković je uspio da odbrani, ali je odbijenu loptu pospremio mladi napadač Zrinjskog Amer Begić za 1:1.

Isti igrač se samo devet minuta kasnije našao u novoj mat poziciji, ali je njegov udarac glavom prozujao pored lijeve stative Slavijinog gola.

Odmah na početku drugog poluvremena dogodio se preokret i to u režiji gostujućih fudbalera Jovana Svitlice i Aleksića.

Dvojac iz Slavije je imao loptu u nogama ispred svog kaznenog prostora, ali su se spetljali i bukvalno je poklonili Peri Stojkiću, a napadač Mostaraca je majstorski plasirao u lijevi ugao Dujkovićevog gola - 2:1.

Izabranici Branka Karačića su i poslije toga nastavili da atakuju ka golu Slavije, ali nisu uspjeli da stvore neke šanse iz kategorije stopostotnih. U posljednjih 15-ak minuta su stali na loptu i sačuvali pobjedu.

U drugom meču nedjeljnog programa razloga za radost imali su i pristalice drugog mostarskog kluba s druge strane Neretve - Veleža.

U duelu GOŠK-a i mostarskog tima u Gabeli nije bilo pogodaka sve do početka drugog dijela, tačnije 49. minuta kada je nespretno u svom šesnaestercu reagovao Mate Paponja i matirao svog čuvara mreže Marka Sušca - 0:1.

"Rođeni" su poklon pogodak doživjeli kao dodatni vjetar u leđa i svim snagama krenuli ka golu Gabeljana, stvarali su šanse, ali Bojan Letić, Ševko Okić i Sanel Jusufbegović nisu bili precizni iz izglednih situacija.

Potonji je čak uspio da promaši i jedanaesterac u 54. minutu, ali vrijedni bodovi u borbi za opstanak su ipak otišli u Mostar.

GOŠK sa druge strane sada zaostaje sedam bodova za klubovima izvan opasne zone u trci za opstankom u premijerligaškom društvu.

REZULTATI 22. KOLA

GOŠK - Velež 0:1 (0:0)
/Paponja autogol 49/

Zrinjski - Slavija 2:1 (1:1)
/Bekić 26, Stojkić 47 - Aleksić 5/

Sarajevo - Leotar 0:0

Subota

Olimpik - Široki Brijeg 2:1 (1:0)
/Vidović 41, Muharemović 61 - Vagner 59/

Radnik - Željezničar 0:3 (0:2)
/Hodžić 16, Čolić 21, Adilović, 74/

Čelik - Zvijezda 4:1 (3:0)
/Stajić 2, 9 , Horić 17, Popović 84 – Savić 74/

Rudar - Borac 1:1 (1:0)
/Mišan 15 - Trivunović 90/

Gradina - Travnik 0:1 (0:0)
/Varupa 70/

TABELA: Željezničar 51, Sarajevo 45, Borac 39, Olimpik 37, Široki Brijeg 34, Slavija 33, Zrinjski 33, Čelik 33, Leotar 33, Rudar 28, Radnik 26, Velež 26, Zvijezda 23, Travnik 23, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC