• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekid zbog ratne zastave BiH na Koševu!

Utakmica Sarajevo - Leotar prekinuta je u nedjelju na 30 minuta zbog transparenta "Armija R. BiH" sa ljiljanom što je simbol ratne BiH!

 Prekid zbog ratne zastave BiH na Koševu! Izvor: MONDO

Posljednja utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najprije je prekinuta u 15. minutu kada je banjalučki sudija Ognjen Valjić zatražio da se ukloni sporni transparent što je i učinjeno poslije samo dva minuta.

Međutim, prije početka drugog poluvremena, navijači Sarajeva-Horde zla su ponovo istakli transparent, pa je arbitar Valjić u dogovoru sa službenim osobama odbio da nastavi utakmicu sve dok transparent opet ne bude uklonjen.


Pregovarali su sa navijačima bordo kluba i direktor Sarajeva Dino Selimović, ali su oni ostali neumoljivi cijelih 30 minuta. Tek kad su shvatili da će Valjić odsvirati kraj odnosno da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Leotara, Horde zla su napustile sjevernu i prešle na istočnu tribinu Koševa.Transparent je potom ukonjen uz salve zvižduka, pa je utakmica nastavljena.

Podsjetimo da je Fudbalski savez BiH kaznio Leotar sa 2.500 KM zbog zastave "Kosovo je Srbija" nakon kojeg su Trebinjci izrazili nezadovoljstvo zvaničnim saopštenjem.

U saopštenju su se zapitali upravo "Kako mogu ljiljani?", ako se striktno pridržavamo pravila Saveza da nisu dozvoljeni transparenti sa političkom sadržinom.

Susret je okončan najnepopularnijim rezultatom 0:0.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC