• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Odlučen šampion?

Posljednji meč 22. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Leotara (0:0) obilježio polusatni prekid i nedopadljiva fudbalska predstava.

 PREMIJER BiH: Odlučen šampion? Izvor: MONDO

Sa ovim remijem, Sarajevo posustaje za Željezničarom u trci za titulom jer sad plavi bježe velikih šest bodova...

Veći dio nedjeljne utakmice na Koševu donio je očekivane napade bordo tima, ali i dobru odbranu Trebinjaca na čelu sa golmanom Nenadom Rajićem.

Izabranici Husrefa Musemića su imali loptu u nogama, napadali su ka golu Trebinjaca, ali nisu uspjeli da stvore prave šanse iz kategorije stopostotnih.

Najbolju priliku u prvom dijelu za domaće propustio je Anes Haurdić, koji se našao oči u oči sa čuvarom mreže Leotara, ali umjesto da šutira, spetljao se i šansa je otišla u nepovrat.

Ekipa sa Polica se organizovano branila i čekala svoju priliku da iz kontre ili nekog prekida ugrozi gol Dejana Bandovića, posebno jer dosad nikad nije uspjela da zatrese mrežu bordo tima na Koševu.

Najbliži golu Sarajeva, Leotar je bio u samom finišu u 85. minutu, kada je Borivoje Filipović iskosa sa lijeve strane iz slobodnog udarca direktno šutirao i pogodio prečku!

Obzirom da je dvoboj bio prekinut na pola sata zbog transparenta s političkim sadržajem (Armija R. BiH sa ljiljanom) što je zabranjeno prema pravilima Fudbalskog saveza BiH, fudbaleri obje ekipe su drugo poluvrijeme zaigrali potpuno nezagrijani.

To je za rezultat imalo ne baš dopadljiv fudbal i podjelu bodova, koja je omogućila prvoplasiranom Željezničaru da pobjegne na šest bodova prednosti ispred Sarajeva i stigne vrlo blizu odbrane titule.

Trebinjcima je ovaj remi donio nastavak pozitivne serije od pet mečeva bez poraza i ostanak u trci za Evropom. Posljednji put, Trebinjci su poraženi kod kuće od bijljinskog Radnika (1:2) u 17. kolu. Poslije toga su pobjeđivali Rudar, Gradinu i Olimpik, te remizirali sa Čelikom odnosno večeras sa Sarajevom.

Sarajevo: Bandović, Haurdić, Hadžić, Todorović, Tatomirović, Džakmić, Osmanagić, Tadejević, Zlatković, Čomor, Suljić

Leotar: Rajić, Prebiračević, Andrić, Šaraba, Grubješić, Milović, Stojčev, Janković, Novaković, Filipović, Cimirot

Izvještaje sa ostalih nedjeljnih utakmica 22. kola pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC