• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Zašto pravila važe samo na Koševu?

"Zašto se pravila primjenjuju samo na Koševu, valjda bi trebala biti poštovana na svim stadionima jednako", kaže trener Sarajeva o prekidu.

 Musemić: Zašto pravila važe samo na Koševu? Izvor: MONDO

Prekid utakmice 22. kola Premijer lige BiH Sarajevo - Leotar na Koševu zbog "spornog" transparenta "Armija R. BiH" podigao je dosta prašine. Sarajevski mediji žestoko su opleli po banjalučkom arbitru Ognjenu Valjiću, koji nije dozvolio da se igra zbog transparenta "Armija R. BiH", što je u skladu sa propisima Fudbalskog saveza BiH.

Trener Sarajeva Husref Musemić nije siguran jesu li sinoć na stadionu Koševo prekršena pravila, ali smatra da bi u svakom slučaju pravila trebala da važe na svim stadionima u Bosni i Hercegovini.

"Evo još od sinoć pristižu informacije i podsjećanja na to kakvi su sve transparenti bili na drugim stadionima pa utakmice nisu prekidane. Ne znam zašto se onda pravila primjenjuju samo na Koševu, valjda bi trebala biti poštovana na svim stadionima jednako", rekao je Musemić za sarajevski sajt "Kliks".

Prema njegovim riječima, prekid od pola sata sigurno je uticao na njegov tim, koji je remizirao sa Leotarom (0:0).

"Sudije su nas oštetile u prvom poluvremenu, jer nije bilo ofsajda, a golman je napravio penal na Hadžiću zbog čega je trebao dobiti crveni karton. Da su sudije ispravno reagovale, Leotar bi ostao sa igračem manje, a mi bismo vjerovatno poveli 1:0, što bi bitno odredilo daljnji tok utakmice. Prvih pola sata utakmice igrali smo prilično dobro i stvarali šanse, a onda je taj prekid imao uticaja na nas u drugom dijelu".

Musemić je obrazložio i neobičan potez da u drugom poluvremenu postavi stopera Sedina Torlaka na mjesto napadača.

"Nisam imao previše izbora, jer sam na klupi imao igrače od 17-18 godina i nikakvu alternativu u napadu. Namjera je bila da Torlak pokuša da spusti neku loptu za Hadžića ili da bude aktivniji u napadu nakon prekida".

Iako bordo tim sada za Željezuničarem zaostaje šest bodova, Musemić se nije odrekao titule.

"Zašto bismo odustali od borbe kada su šanse za titulu još tu. Zašto mi ne bismo pobijedili u narednom kolu u Širokom Brijegu. Borićemo se za titulu sve dok postoje šanse da budemo prvi", zaključio je Musemić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC