• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Do kraja sa dva napadača

Trener Partizana kaže da je ekipa bila pod psihološkim opterećenjem u Ivanjici i da su najvažnija tri boda. "Do kraja prvenstva sa dva napadača".

 Vermezović: Do kraja sa dva napadača Izvor: MONDO

Partizan je nekako pregrmio utakmicu koja je u klubu označena kao najznačajnija u ovom dijelu sezone.

Poslije tri kiksa, a remiji sa Hajdukom i Slobodom to svakako jesu, a potom i poraza od Vojvodine, Partizan je pobijedio uvijek nezgodni Javor u Ivanjici. Igrom nije plijenio, štaviše.

"Svakako da je moglo bolje, ali tri boda su tri boda", kaže trener Partizana Vladimir Vermezović.

Partizan je sačuvao četiri boda prednosti nad Crvenom zvezdom, što jeste cilj (pogotovo da sa tim viškom dočeka derbi). Ali, igrači na terenu nisu djelovali kao fudbaleri ekipe koja je srpski šampion.

Gotovo uplašeni, neki od njih, obješenih noseva, takav su utisak ostavili na terenu.

Zašto?

"Mnogi od igrača nisu bili u ovakvoj situaciji da budu u seriji lošijih rezultata. Bili su pod strahovitim psihološkim pritiskom, a protivnik izuzetno motivisan. Uvukao se strah u njih. Nismo odisali samopouzdanjem, što jeste bila naša odlika u ranijim utakmicama. Zato su možda i ostavili takav utisak na terenu. Uvijek im kažem da borbenost i zalaganje moraju da budu na visokom nivou, jer iz toga dolazi igra, a i publika može da oprosti sve osim nezalaganja", rekao je Vermezović.

Trener crno-bijelih priznaje da u Ivanjici njegov tim nije blistao, odnosno da nije igrao na očekivanom nivou.

"Iako igra nije bila na visokom nivou, zadovoljan sam što smo izašli iz rezultatske krize. Tri boda su tri boda i nadam se da ulazimo u novu seriju uspješnih rezultata", dodao je on.

Na meču protiv Javora, Vermezović je konačno dao priliku i Vladimiru Volkovu na mjestu lijevog beka, ali je to bila pronudna izmjena, jer je ušao umjesto Aleksandra Lazevskog. Reprezentativac Makedonije nije izašao zbog povrede, već...

"Vidjelo se da imamo problema po toj strani i zato sam napravio promjenu. Nikada tako nešto nisam uradio, ali sada sam morao, jer sam vidio da Laza (Lazevski) nije bio raspoložen za igru".

Statistički posmatrano, špicevi Partizana (Kojić, Mitrović i Šćepović) nisu dali gol 336 minuta. Ali, ne može se zanemariti činjenica da je upravo upornost Kojića u Ivanjici za posljedicu imala penal iz kojeg su crno-bijeli profitirali.

"Stvorili smo mnogo šansi, i u Kuli, i u Užicu... Uvijek kažem da nije bitno ko će da da gol, dobro je što ih i drugi daju. Efikasnost nam nije bila jača strana u posljednje četiri utakmice, ali vjerujem da će napadači opet 'proraditi, kad je najpotrebnije", kaže Vermezović na tu temu.

U Ivanjici je Partizan igrao sa jednim klasdičnim napadačem - Kojićem. Aleksandar Mitrović nije mogao da igra zbog parnih kartona, dok je Marko Šćepović bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Moglo bi se reći da se Vermezović vratio "omiljenoj" formaciji, ali on kaže da je to bio prinudni sistem i dao je obećanje:

"Do kraja ćemo igrati sa dva napadača".

U Partizanu se očekuje povratak Lazara Markovića sa liječenja u Engleskoj. Pitanje je da li će on uopšte igrati do kraja sezone, možda tek oproštajnu.

"Nisam čovjek koji će da kuka za igračima koji su odsutni. Lazar nam se vraća u utorak, ali u kakvom stanju, to niko ne zna. Bilo bi mi drago da odigra još neku utakmicu ove sezone. Uprkos svemu imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i uvjeren sam da Partizan može bez bilo koga, osim Saše Ilića, koji je vođa ove ekipe", rekao je Vermezović.

U Ivanjici je Vermezović dao šansu od početka Eliomaru Silvi, koji je došao u Partizan upravo iz Javora. Uklopio se "Leo" u sivilo ekipe. Trener Partizana, međutim, ima povjerenja u crno-bijelu "desetku", dres i broj koji nose ogromno opterećenje u klubu kakav je srpski šampion.

"Leo je sve bolji i bolji i sve je opušteniji. Htio je da pokaže više u Ivanjici, koja je na neki način, njegov grad. On je svakako igrač koji ima kvalitet", rekao je Vermezović.

(P. V. - MONDO - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC