• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pintu za MONDO: Tako se ne savjetuje sin

"Za Stefana bi najbolje bilo da ne sluša takve savjete oca, već da se suoči sa posljedicama svog ponašanja", rekao je Rikardo Sa Pintu za MONDO.

 Sa Pintu za MONDO: Tako se ne savjetuje sin  Izvor: MONDO

"Trener nema veze s ovim problemom, naređeno mu je da Stefana odvoji od ekipe", izjavio je otac mladog fudbalera Stefana Mihajlovića, Radmilo, za "Sportski žurnal" u petak, veče prije utakmice Crvena zvezda - Spartak na "Marakani", a nekoliko sati nakon što je njegov sin svojevoljno napustio trening ekipe.

I ne samo to, nego prema tvrdnji pojedinaca iz Zvezde i opsovao pomoćnog trenera Tijaga Mutinja.

Trener crveno-bijelih Rikardo Sa Pintu ostavio je ovaj slučaj po strani, svjestan da je u subotu važna utakmica za ekipu.

U ponedjeljak, ipak, pristao je za MONDO da govori otvoreno o svemu što se dogodilo i već na početku stekao se utisak da je Portugalca više izbacilo iz takta to kako otac savjetuje sina i šta je sve u stanju Radmilo da izjavi pokušavajući da opravda gaf mladog Stefana.

"Ne čitam novine, ali kada se nešto ovako dogodi, onda tražim da mi prevedu takve izjave. Evo, i vi kažete da je rekao to što je rekao. Ja i dalje ne mogu da povjerujem u to", počeo je Sa Pintu razgovor za MONDO i dodao:

"Kako može tako nešto da kaže? On me ne poznaje, nema pojma kako radim i šta radim. Kao da sve ono što se dogodilo nije loše samo po sebi, nego sada otac pokušava da stvari postanu još gore i dovodi u pitanje moj autoritet pred cijelom ekipom. Jedini koji donosi odluke vezane za igrače sam ja i niko više", ljuto je govorio Portugalac i naglasio:

"Rekao sam to već jednom na konferenciji za medije, kažem sada i vama i više neću da ponavljam. A, Stefanu je bolje da ne sluša oca i ne prihvata takve savjete, ako želi da uspije u fudbalu, a ima sve uslove za to", očinski je rekao Sa Pintu.



"Ako on kaže da je Stefan sklonjen iz 'nekih drugih razloga' i da 'ja nemam veze s tim', ja mogu samo da mu odgovorim da je za moje poimanje stvari neprihvatljivo to što je njegov sin uradio i da je za Stefana najbolje da se suoči sa svojom greškom, jer svi griješimo, nego da razloge traži na drugom mjestu".

Zvezdinom treneru nije bilo potrebno postavljati potpitanja...

"Bez obzira što je mlad pokazao je da je stavio sebe ispred kluba, navijača, funkcionera, stručnog štaba i saigrača. A, onda je njegov otac pokušao da to opravda ponovo stavljajući sina iznad kluba i svih ostalih. Ne razumijem, ako je radio u fudbalu, a kažu mi da jeste, valjda zna da je Crvena zvezda iznad svih pa i iznad njegovog sina".

Sa Pintuu je žao što mu Stefan nije ništa rekao prije odluke da izađe na teren. I trener Zvezde je nekada bio igrač i razumije da nikome nije prijatno da bude van takmičarskih 18, ali da postoje drugačiji načini da se nezadovoljstvo iskaže.

"Čim sam došao rekao sam svim igračima da ću razumeti i kad su tužni i kad su ljuti, ali samo ako prvo dođu kod mene da o tome pričamo. Kao bivši igrač ne bih ni razumio da je nekome svejedno kad ne igra. Ali rekao sam im i da moraju uvijek i prije svega da poštuju tim. Ja za svaku utakmicu biram ekipu na osnovu protivnika, taktike i svih drugih faktora koji mogu da utiču. Njih je 27, u takmičarskoj ekipi može da ih bude 18. Znači, dobar dio ekipe ne može da konkuriše za tim", rekao je Sa Pintu i podsjetio da je Stefan bio u takmičarskom pogonu i igrao u finišu utakmice sa Smederevom.



Štaviše, Portugalac se čudi otkud takva reakcija ako je pokazao Mihajloviću da mu vjeruje ubacivši ga sa klupe u trenutku kada je bilo 0:0 u Smederevu i kada je gol bio preko potreban ekipi.

"Veoma sam razočaran. Vjerujte mi... Ekipa je radila sjajan posao, vezali smo pobjede, do utakmice je bilo 24 časa i on je uradio nešto što je destabilizovalo cijelu ekipu. Pravila su ista za sve i ne pada mi na pamet da ih mijenjam zbog njega. Moraće da snosi sankcije i moraće kao čovjek da ih prihvati, a ne da sluša oca. On ima kvalitet da postane veliki igrač, ali je trenutno na pogrešnom putu. Vjerujem da mu poslije ovoga neće više pasti na pamet da drugi put uradi isto", rekao je Sa Pintu i naglasio da Mihajlović neće biti stavljen na transfer listu, već da će trenirati sa omladincima i da će mu biti pružena prilika da radom i odnosom prema obavezama i klubu zasluži povratak u prvi tim.

"Što prije shvati i suoči se s tim šta je uradio, to će biti bolje za njega. Ja ovdje ne mogu da budem emotivan, nego profesionalan. Kao i on. Nadam se da će u budućnosti naučiti iz svega ovoga. I ja sam bio igrač i ja sam bio mlad i ja sam pravio greške, ali sam iz njih učio. Kada me trener ne bi stavio u ekipu, moj odgovor je uvijek bio taj da na sljedećem treningu radim još jače, a ne pokupim se i izađem napolje. Pa, on je prešao u januaru u prvi tim, a strpljenje je izgubio već u aprilu", naglasio je Sa Pintu na kraju razgovora za MONDO.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC