• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: Srećan Dan Armije RBiH

Uprava FK Sarajevo smatra da sudija Valjić nije imao osnova da prekida utakmicu protiv Leotara. Saopštenje završili čestitajući Dan Armije RBiH.

 FK Sarajevo: Srećan Dan Armije RBiH  Izvor: MONDO

Upravni odbor FK Sarajevo oglasio se povodom nedjeljne utakmice između Sarajeva i Leotara koja je završena rezultatom 0:0 a koja je dva puta prekidana zbog transparenta “Armija R.BiH” sa ljiljanom.

Sudija meča, Ognjen Valjić, striktno provodeći pravila Fudbalskog saveza BiH nije dozvolio da se utakmica nastavi dok se ne ukloni sporni transparent što je izazvalo brojne osude sarajevskih medija, a povodom sporne utakmice oglasila se i uprava FK Sarajevo saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Povodom dešavanja na utakmici XXII kola BH Telecom Premijer Lige BiH koja je dana 14.04.2013. godine odigrana na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" - Koševo između FK Sarajevo i FK Leotar, Upravni odbor FK Sarajevo ovim putem želi istaći da je rukovodstvo povodom transparenta na tribini "Sjever - Vedran Puljić" stadiona postupilo u interesu Kluba, a prema nalogu službenih lica na utakmici.

Međutim, smatramo da je postupak službenih lica bespotrebno digao tenzije na utakmici koja nije nosila nikakav bezbjedonosni rizik i politizirao transparent u kojem je obilježen Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine koja se, kako je navedeno u dopisu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine '...svojevremeno transformisala u Vojsku Federacije, a Vojska Federacije i Vojska Republike Srpske su 2006. godine transformisane u Oružane snage BiH, te da obilježavanje dana osnivanja svakog od tih pukova zakonska dužnost i kada se slavi dan jednog puka to nije i ne može biti uvredljivo bilo kome'.

Nažalost, potezi službenih lica na utakmici nisu utemeljeni na važećim propisima i pravilnicima NS/FS BiH, te smatramo da su svojim aktivnostima i odlukama službena lica, prije svega, direktno uticala na sportski rezultat i konačni ishod utakmice, te su svojim činom doprinijela dizanju tenzije koja isključivo zbog razumjevanja i dobrih odnosa Kluba i navijača, nisu eskalirala u radikalni incident sa težim posljedicama.

Obzirom da izražavamo veliku sumnju da navedene aktivnosti nisu plod slučajnosti, Upravni odbor će na svojoj redovnoj sjednici dana 16.04.2013. detaljno analizirati sve postupke i aspekte ponašanja sudija i službenih lica, te ispitati sve mogućnosti pokretanja postupaka pred nadležnim organima i institucijama NS/FS BiH i organima države BiH, uključujući i pokretanje krivičnih prijava.

Koristimo priliku da u ime Fudbalskog Kluba Sarajevo čestitamo 15. april - Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC