• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadu za MONDO: Ostao bih, ali ima problema

"Ne mogu sada da kažem o čemu se radi, ali ima nekih problema. Ja bih, ipak, želio da ostanem", rekao je Kadu Mendeš za MONDO.

 Kadu za MONDO: Ostao bih, ali ima problema Izvor: MONDO

Kadu Mendeš trebalo bi u nedjelju u Borči da postane prvi stranac u istoriji Crvene zvezde koji će zabilježiti 100. nastup u crveno-bijelom dresu.

Ukoliko ga trener Rikardo Sa Pintu bude koristio, bilo kao startera, bilo kao zamjenu.

U četvrtoj sezoni od dolaska iz Zete, ljeta 2009. godine, Kadu je uspio da se oporavi od teške povrede i operacije ligamenata koljena i ovog ljeta, naročito od dolaska Sa Pintua, izbori mjesto startera. Sada, sa osmjehom na licu, dočekuje jubilej...

"Drago mi je, naravno, mnogo stranaca prošlo je ovuda i niko nije odigrao toliko utakmica", kaže Kadu za MONDO i dodaje:

"Ovdje je mnogo teško igrati i nadam se da sam dobro radio posao do sada. Nekada nije bilo dobro, nekada jeste, ali uvijek sam se trudio da odigram kvalitetno, pa i lijepo. Raduje me što će uskoro 100. utakmica za Zvezdu, a volio bih da bude i 200 i 300, što da ne?", sleže ramenima Kadu i kaže da je za njega, lično, velika stvar što je dugo u klubu kakav je Crvena zvezda:

"To je sjajno za moju karijeru, da mogu da kažem da sam bio igrač ovdje. Ja sam ponosan na to što sam postigao".

Kako teče oporavak od povrede?

"Koljeno je super, svakog dana je bolje i bolje, radim na tome da ojačam nogu. Polako se vraćam u ritam, jer nisam igrao dugo, sad smo odigrali tri utakmice za nedjelju dana i bilo mi je baš teško, jer nisam bio u formi. Sada se mnogo bolje osjećam".

Od dolaska novog trenera povratio si ulogu startera?

"Trener mi vjeruje, rekao mi je odmah: 'Kadu, daću ti šansu, a ti je iskoristi na terenu'. Ja sam svjestan da bi me on sklonio ako bih počeo loše da igram i to je normalno, tu nema ljutnje. Za sada je sve u redu, igram dobro i srećan sam naročito zbog toga što sam imao tešku povredu".

Djeluje kao da se ekipa "digla", vezali ste četiri pobjede?

"I nama se čini da igramo mnogo bolje. Kada dođe novi trener, sve se promijeni u jednom danu, odjednom svaki igrač se trudi da pruži maksimum i nametne se, jer vidi svoju šansu. Čini mi se da svi polako stičemo samopouzdanje, znaš i sam da kad pobjeđuješ, počneš da se osjećaš sigurno. Nama su sada potrebne pobjede, a onda će doći i lijepa igra", rekao je 26-godišnji dribler čije je puno ime Karlos Eduardo de Fiori Mendeš, a skraćeno, Kadu.

"Nismo još na vrhuncu forme, ali bitno je da iz utakmice u utakmicu igra bolje".

Da li gledate šta radi i kako igra Partizan?

"Gledamo malo... Normalno. Pa, svi igrači gledaju, kako da ne gledaju? Uvijek te zanima šta su uradili, da li su kiksnuli, jer si odmah bliži... Ali, ne smijemo da zaboravimo na sebe, jer ako mi nastavimo da pobjeđujemo doći će derbi i onda će to da odluči. Do tada ima još mnogo da se igra i ako ne pobjeđujemo derbi može da bude nevažan. Ako bismo gledali samo na njih i zaboravili na nas, sigurno bismo negdje izgubili bodove, a to ne smije da se dogodi".

Bližiš se isteku ugovora sa Crvenom zvezdom, u junu ćeš postati slobodan igrač. Iz kluba najavljuju da će ti ponuditi nastavak saradnje, ali ne po aktuelnim uslovima ili boljim, a to je 200.000 evra po sezoni, već da si predviđen za najjaču grupu u novoj kategorizaciji, kojoj slijedi 120.000 evra godišnje.

Da li ćeš pristati na smanjenje plate i produžiti ugovor i za petu, šestu sezonu?

"Ja ne mogu ništa da kažem trenutno da li ću ostati ili otići. Ja ništa ne znam. Imam menadžera, postoji i Uprava kluba i oni bi morali da vide šta će biti. Moje je da igram i da na terenu dam sve od sebe, a oni gore neka vide šta će biti", pokušao je Kadu da izbjegne direktan odgovor i nadovezao se kratko:

"Želim da ostanem, ali..."

Ali?

"Moralo bi mnogo stvari da se promijeni. Imam mnogo privatnih problema... Moja želja je da ostanem, ali postoje neki problemi koje ne mogu da kažem sada. Neka prvo oni (menadžer i Uprava) razgovaraju, pa ćemo vidjeti...", rekao je Kadu na kraju razgovora za naš portal i nagovijestio da je u ovom trenutku bliži odlasku nego ostanku.

Koliko drugima, toliko i njemu, duguju se plate iz prethodnog perioda i to je svakako otežavajuća okolnost za dvije strane u pokušaju da se potpiše nastavak saradnje pod nepovoljnijim uslovima za fudbalera. Takođe, Crvena zvezda držala je Kadua dvije godine u grupi igrača koji mogu da odu uz povoljnu ponudu i ona za sada nije stigla.

Djeluje kao i da je Kaduu jasno da bi eventualni finansijski unosniji angažman "preko" lakše dobio kao slobodan igrač. Jun je sve bliže...

Za sada, u 99 nastupa u crveno-bijelom dresu, Kadu je postigao 24 gola, zabilježio 14 asistencija i osvojio dva Kupa Srbije.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC