• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković za MONDO: BSK je Partizanov klub

"BSK će dati sve od sebe, jer znamo da su Partizanov klub. Nas to neće zanimati", najavio je meč u Borči defanzivac Crvene zvezde Nikola Petković.

 Petković za MONDO: BSK je Partizanov klub Izvor: MONDO

Pred fudbalerima Crvene zvezde nalaze se, kako se to nekad kaže, dva "na papiru laka" rivala, ali...

Iskusni Nikola Petković upozorio je saigrače da će protiv BSK i Donjeg Srema biti sve, samo ne lako. Naročito u Borči, gdje će crveno-bijeli igrati u nedjelju i gdje nastupa, prema Petkovićevim riječima, "Partizanov klub".

U utorak poslije treninga, Petković je govoreći o periodu koji je pred njim i saigračima, gostovanje na "Vizelj Parku" označio kao posebno opasno, jer pretpostavlja da će BSK biti dodatno motivisan zbog "dobrih odnosa sa Partizanom".

"Napredovali smo u igri, ali bitniji su bodovi i dobro je što nižemo pobjede. Imamo samo četiri boda zaostatka za njima i, bar na 'papiru', dva lakša protivnika pred sobom. Ali, sigurno je da će biti teško u Borči. BSK će dati sve od sebe, jer znamo da su Partizanov klub. Nas to neće zanimati, jer nas uskoro očekuje serija teških utakmica od meča sa Jagodinom i igraćemo na pobjedu", rekao je Petković u svom stilu za naš portal.

Pretpostavljate da će Borčani zapeti iz sve snage?

"To je sigurno. I da nisu Partizanov klub dali bi sve od sebe, jer protiv Crvene zvezde svako se trudi da odigra maksimalno dobro, preko svojih mogućnosti. A, na sve to, dolaze i njihovi dobri odnosi s Partizanom, tako da će sigurno biti teško. Zato je bitno da povedemo na vrijeme i da riješimo utakmicu u prvih 45 minuta".

Ne samo Zvezda, već i Partizan do kraja igra protiv timova koji se grčevito bore za opstanak. Može li to da bude otežavajuća okolnost u borbi za titulu?

"Moguće... Partizan ide u Novi Pazar i Kragujevac, ali i nas čeka teška serija poslije Borče i Donjeg Srema, idemo u Jagodinu, pa onda Sloboda, OFK, derbi, Vojvodina... Biće izgubljenih bodova možda i s naše strane, Bože zdravlje da ne bude, ali pričam realno. Mada isto tako će i oni gubiti bodove. Zato mislim da će derbi ove godine odlučiti titulu".

Kada je posljednji put, na proljeće 2010. godine, derbi direktno odlučivao o tituli, digla se velika prašina koja se nije slegla ni godinu, dvije kasnije... Partizan je pobijedio 1:0, a Crvena zvezda bila (i još je) nezadovoljna suđenjem i sudijom na toj utakmici.

U tom smislu ni ove godine se malo toga promijenilo, svako malo stižu sumnje u regularnost takmičenja i poštenje fudbalskih radnika.

Očekujete li da derbi prođe fer, sportski, pošteno?

"Iskreno, mislim da sudija neće moći da ima uticaj na ishod derbija, a lično se nadam da će suditi Mažić koji je trenutno naš najpošteniji sudija", rekao je Petković i dodao da njegovi saigrači i on ne obraćaju previše pažnju na priče o neregularnosti, "zatvorenim utakmicama", "sklanjanju", itd.

"Nas to ne bi trebalo da interesuje i ne gledamo da li će se neko nekome sklanjati. Lično, mislim da su oni u jednom periodu bili povlašćeni, pa se čak i prošlog vikenda pričalo da je Spartak premiran prije utakmice sa nama, ali to su samo priče i nas to ne zanima. Mi to gledamo kao na zanimljivosti u našem fudbalu i to nije novina. To se događa ne samo kod nas", rekao je Petković na kraju razgovora.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC