• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oumaru: Hoću među "orlove", živim kao Srbin

Napadač Vojvodine želi da igra za Srbiju. "U srijedu sam čuo za to od novinara i naravno da bih pristao", rekao na Karaburmi.

 Oumaru: Hoću među "orlove", živim kao Srbin Izvor: MONDO

Ideja da bi mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije svidjela se Abubakaru Oumaruu, jednom od najboljih napadača u zemlji.

Činjenica da Siniša Mihajlović ima najlošiji izbor igrača na toj poziciji mogla bi da navede selektora "orlova" da na spisak izabranika uvrsti i njegovo ime.

Centarfor Vojvodine ne bi imao ništa protiv.

"Čujem, priča se da bih mogao da igram za reprezentaciju, mada niko nije pričao sa mnom o tome. Danas sam to čuo od vaših kolega sa SOS kanala. Ako postoji šansa da igram za srpsku reprezentaciju, ja bih igrao", izjavio je Oumaru pred beogradskim i novosadskim novinarima poslije remija Vojvodine i OFK Beograda u revanš meču polufinala Kupa Srbije.

Za nacionalni tim Kameruna, zemlje u kojoj je rođen, odigrao je samo jednu utakmicu u seniorskoj konkurenciji, tako da misli da ne bi trebalo da bude problema u vezi sa FIFA pravnom regulativom.

"Samo jednom sam nastupao za seniorsku reprezentaciju Kameruna i mislim da ima šanse da igram za srpsku reprezentaciju. Srbija je velika zemlja, ima mnogo dobrih igrača i ima dobrih fudbalera, dobru reprezentaciju, tako da ako ima šanse ja bih igrao", dodao je on.

Abubakar Oumaru rođen je 1987. godine, a u Srbiji je od 2009. godine, kada je u zimskom prelaznom roku pojačao Crvenu zvezdu. Prethodno je igrao u Kini.

U Ljutice Bogdana nije dobio pravu šansu, pa je poslije jedne polusezone, 13 odigranih utakmica i dva postignuta gola prešao u OFK Beograd.

Na Karaburmi je odigrao takmičarsku 2009/10 i 23 puta obukao dres "romantičara" u zvaničnim utakmicama, uz tri postignuta gola.

Poziv Vojvodine prihvata 2010, na obostrano zadovoljstvo. U srijedu je odigrao 99. meč za klub sa "Karađorđa". Do sada je za "lale" postigao 38 golova, uz 19 asistencija.

"Tu sam, u Srbiji, mnogo godina, navikao sam da živim ovdje i živim kao Srbin, tako da meni neće biti teško da igram za reprezentaciju", podvukao je Oumaru.

Na potezu su Fudbalski savez Srbije i Siniša Mihajlović.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC