• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Popaj" za MONDO: Jagodina može još bolje

Miloš Stojanović, najbolji strijelac lige i kapiten "ćurana", sabirao za MONDO utiske poslije istorijskog plasmana u finale Kupa.

 "Popaj" za MONDO: Jagodina može još bolje Izvor: MONDO

Srijeda, 17. april, ostaće crvenom olovkom zaokružen datum na kalendaru Fudbalskog kluba Jagodina.

Ekipa Sime Krunića pobijedila je Javor u revanš meču polufinala Kupa Srbije i plasirala se u finale, koje će biti odigrano 8. maja na stadionu Partizana.

Iako su Jagodinci prvi postigli gol (Goran Gogić u 13. minutu), Ivanjičani su zabrinuli više od 5.000 posjetilaca stadiona pod Đurđevim brdom. Brzo su izjednačili, pogotkom Marka Momčilovića i primorali "ćurane" da postignu još dva gola na putu do Humske ulice.

To im nije bio problem, naprotiv. Mreža Milorada Nikolića zatresla se još tri puta, a jedan od strijelaca za domaće bio je i neizbježni Miloš "Popaj" Stojanović, kapiten i najbolji igrač tima.

Jutro poslije uspjeha zvučao je zadovoljno.

"Malo smo sinoć i proslavili, jutros odmaramo. Zasluženo, uradili smo veliku stvar", počeo je Stojanović (28) razgovor za MONDO.

U srijedu uveče postigao je svoj 15. pogodak ove sezone i "pogurao" ekipu ka istorijskom uspjehu. Smatra da su fudbaleri donijeli radost ne samo zaposlenima u klubu i navijačima, već i cijelom gradu.

"Ostvarili smo mnogo bitnu pobjedu. I za klub, stručni štab, sve naše ljude. Dali smo maksimum protiv ekipe koju poštujem, ali smo i ja i svi znali da će sve proći kako treba ako uđemo 200 odsto spremni i uvjereni u pobjedu".

Tako je i bilo. Za razliku od igrača OFK Beograda, koje je izjednačujući gol Vojvodine u istoj situaciji psihički "slomio", Jagodinci su ostali pribrani. Napali su rivala i već u prvom poluvremenu stekli prednost dovoljnu za polufinale.

"Mislim da je OFK pao psihički. Mi smo isto primili gol, ali smo vjerovali u pobjedu. Možda nismo očekivali da u prvom poluvremenu napravimo rezultat koji nas vodi u finale, ali eto, to se dogodilo".

Duel na jagodinskom stadionu obilježeilo je i nekoliko odluka sudije Maja Vujovića.

Glavni arbitar meča isključio je u 44. minutu defanzivca Javora Branka Ostojića zbog toga što je udario upravo Stojanovića. Potom je i njegov asistent loše procijenio situaciju pred golom domaćih i dosudio ofsajd uoči drugog gola Ivanjičana...

"Značaj je bio veliki i svaki igrač je bio nervozan. I oni su htjeli to finale. Jeste me udario glavom i mislim da je zasluženo dobio crveni karton, ali ne bih priču o suđenju stavljao u prvi plan. Zaista ne bih o tome pričao dan poslije naše najbolje utakmice otkad smo u eliti", rekao je "Popaj".



Od kada je Jagodina u superligaškom rangu, predvodi je upravo Stojanović. Prošlog vikenda odigrao je 100. zvanični meč u dresu "ćurana" i postigao gol. U kolu prije toga tri puta je savladao golmana Rada. U kolu prije toga pogodio je mrežu Javora u Ivanjici...

Sjajna forma učinila ga je najboljim strijelcem lige sa 14 postignutih golova.

"Zadovoljan sam, zaista. Dosta utakmica su odlučili moji golovi, a onaj protiv Javora u polufinalu Kupa mi je mnogo drag i važan. Dobro guram, ako Bog da da samo tako nastavimo. I ja i cijela ekipa, bez koje nema ni mojih golova", konstatovao je uz osmjeh.

Sa njim na čelu, Jagodinci će do kraja sezone voditi borbu za osvajanje mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. U narednim kolima igraće protiv Radničkog iz Niša, potom Radničkog 1923, pa Crvene zvezde...

"Sada ćemo lakše i rasterećenije igrati u prvenstvu. Jurimo to četvto mjesto i sigurne kvalifikacije. Znamo šta nas sve očekuje, ali trenutno razmišljamo samo o Nišu...".

O Nišu, a i o finalu Kupa, u kome ih očekuje Vojvodina.

"Naravno, znamo šta je priporitet. Vjerujem da možemo i da osvojimo Kup. Protiv Javora smo u revanšu pokazali dosta dobrog, ali težićemo da budemo još bolji i da, ako Bog da, donesemo istorijski trofej u klub. Vjerujemo da to možemo da postignemo. To bi bila kruna našeg boravka u Jagodini".

"Ćurani" su u srijedu uveče ostvarili najveći uspjeh u dosadašnjoj klupskoj istoriji. S obzirom na veliku priliku koju su sebi zasluženo stvorili i plasman u finale Kupa, trebalo bi naglasiti riječ "dosadašnjoj".

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC