• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević: Treće mjesto je realnost, ali...

...eventualne kikseve Sarajeva nećemo propustiti da osvojimo titulu vicešampiona, kaže trener Borca za MONDO.

 Starčević: Treće mjesto je realnost, ali... Izvor: MONDO

Pred ekipom Borca nalaze se tri utakmice koje bi mogle ozbiljno da utiču na plasman u evropska takmičenja, što je krajnji cilj banjalučkog tima.

Sarajevo u ovom trenutku bježi crveno-plavima šest bodova, ali već u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na "Pecari" protiv Širokog Brijega, a potom dočekuje Travnik. Ukoliko ostane kratkih rukava u Hercegovini, i osvoji tri boda protiv "vezira", što je vrlo izvjesno, bordo timu slijedi derbi na banjalučkom "Gradskom stadionu" protiv izabranika Slobodana Starčevića.

Sa druge strane, Borac dočekuje "fenjeraša" Gradinu u subotu i potom gostuje sarajevskom Olimpiku na Otoci.

Šef struke Banjalučana Slobodan Starčević nije želio da precizira s koliko bi bodova bio zadovoljan iz ovog mini-ciklusa (Gradina, Olimpik i Sarajevo), ali je u šali rekao da bi 10 bodova bilo najbolje...

"Obaveza Borca je da u svaki meč uđe s ciljem da pobijedi i to će tako uvijek biti...Najprije nam dolazi Gradina i ukoliko zabilježimo pobjedu, protiv sarajevskih timova - prvo Olimpika, a potom i Sarajeva ćemo pokušati da osvojimo što više bodova kako bi se dodatno učvrstili na trećem mjestu. Treba biti realan, naš cilj je treća pozicija koja vodi u Evropu, ali ako se ukaže prilika da preskočimo Sarajevo, sigurno je nećemo propustiti", rekao je Starčević za naš portal.



Borac je u srijedu protiv zvorničke Drine (3:1) stekao solidnu zalihu u polufinalu Kupa Republike Srpske pred revanš koji se igra 8. maja, a jedan od zapaženijih pojedinaca u timu branioca trofeja bio je dvostruki asistent Mladen Žižović, koji ovog proljeća najčešće "grije" klupu.

"Žižovićev kvalitet nikad nije bio sporean. Uvijek kad je igrao pružao je maksimum, ali ga je povreda omela da se ustali u startnih 11. Na posljednje dvije utakmice, protiv Rudara i sad Drine se ozbiljnuo nametnuo kao rješenje za dalje mečeve. Njega najviše sputavaju loši tereni, sad ide ljepše vrijeme i u nastavku sezone će biti od velike pomoći ekipi Borca".


Poslije povrede reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Avdukića, koji je poput Lionela Mesija zaradio rupturu mišića, uskočio je Siniša Marčetić i dostojno zamijenio prvog čuvara mreže Banjalučana.

"Marčetić je dobio priliku u Prijedoru i odlično je branio! Sigurno će šansu dobiti i protiv Gradine iako Avdukić ima želju da nastupi... Međutim, u stručnom štabu smo procijenili da je mnogo bolje da ne rizikujemo s pogoršanjem povrede kako bi potpuno spreman dočekao gostovanje Olimpiku".


KAPITEN PROPUŠTA "FENJERAŠA"



Starčević je takođe otkrio da u sudaru sa gostima iz Srebrenika neće moći da računa na kapitena Draška Žarića.

"I kapiten će odmarati zbog lakše povrede, ali i on kao i Avdukić biće protpuno spremni za sarajevske 'vukove'", zaključio je Starčević.

(N. Š/ MONDO, foto: FK Borac, Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC