• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi tim Crvene zvezde u "Gasprom" ligi?

Regionalna fudblska liga, pod patronatom "Gasproma", sve je bliža realizaciji.

 Mladi tim Crvene zvezde u "Gasprom" ligi?  Izvor: MONDO

Za sada, radi se na projektu u kojem bi nastupali mladi timovi iz zemalja kroz koje bi prolazio gasovod nazvan "Južni tok", ali u perspektivi to bi mogla da postane i liga najjačih klubova iz regiona.

Mladi tim Crvene zvezde predviđen je da učestvuje u ovom pionirskom projektu, kada je fudbal u pitanju.

Vodeća svjetska kompanija za gas i zvanični partner UEFA Lige šampiona, ruski "Gasprom", pokrenula je međunarodni društveno-odgovorni projekat pod nazivom "Fudbal za prijateljstvo", koji će biti održan pod zvaničnim patronatom jednog od najpoznatijih fudbalskih asova i trenera svih vremena Franca Bekenbauera.

Cilj ovog projekta je da kroz ljubav prema sportu usadi među djecu i omladinu važnost osnovnih vrijednosti poput poštovanja za kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, kao i jednakost i posvećenost zdravom načinu života.

Predsjednik "Gasproma" Aleksej Miler napomenuo je da podrška razvoju omladinskog sporta predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta programa društvene odgovornosti te kompanije.

"Pružiti mladim generacijama mogućnost da otkriju svoje talente i usvoje u potpunosti zdrav način života predstavlja stvaranje postojane osnove za njihov harmoničan razvoj. Fudbal je omiljen širom svijeta, njegov univerzalni jezik razumiju svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijesti i rasu. Djeca i omladina koja će učestvovati u projektu 'Fudbal za prijateljstvo' iskusiće čaroliju timske igre i uzajamnog poštovanja - osnovne vrijednosti za njihov budući život", rekao je Miler.

Legendarni Bekenbauer je istakao da "fudbal podrazumjeva fer-plej, ne poznaje granice i stvara prijateljstva koja traju cijeli život".

"Projekat 'Fudbal za prijateljstvo' ima izuzetnu važnost time što obrazuje djecu da prevazilaze granice nacija, kultura i rasa, da prihvate zdrav način života, timski rad i toleranciju u pobjedi i porazu. Usađivanje ovih vrijednosti kod najmlađih uzrasta širom Evrope je dragocjen cilj, i ja sam ponosan što mogu da ga podržim", kazao je Bekenbauer.

Učesnici projekta "Fudbal za prijateljstvo" biće dječaci i djevojčice uzrasta od 10 do 16 godina i omladinske selekcije fudbalskih klubova iz osam evropskih zemalja - Velike Britanije, Njemačke, Rusije, Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Grčke.

Djeca će učestvovati u projektu podijeljena u četiri grupe. Prvu grupu sačinjavaće 11 timova iz 11 gradova Rusije, koji će ugostiti učesnike utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, među kojima će se naći i dva tima djece iz sirotišta.

Drugu grupu će činiti fudbalski timovi sportskih škola i akademija pri klubovima koje kompanija "Gasprom" zvanično podržava (Zenit, Čelsi, Šalke i Crvena zvezda), treća će biti formirana od pobjednika dječjih sportskih takmičenja i konkursa kreativnosti "Plamen" u organizaciji kompanije "Gasprom", dok će četvrtu grupu sačinjavati omladinski timovi iz zemalja-učesnica projekta "Južni tok" (Bugarska, Mađarska, Slovenija i Grčka).

Vrhunac projekta predstavlja održavanje međunarodnog Foruma omladinskih selekcija fudbalskih klubova iz navedenih zemalja od 24. do 26. maja u Londonu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC