• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nesportski gest Zvezde!

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje u kojem oštro kritikuje posljednja "peckanja" od strane igrača i čelnika Crvene zvezde.

 PARTIZAN: Nesportski gest Zvezde! Izvor: MONDO

Smanjenje bodovne razlike sa 11 na četiri boda uticalo je na to da tenzije između Partizana i Crvene zvezde porastu uoči finiša prvenstva. U trenucima kada se suočavaju sa krizom rezultata, crno-bijeli su pogođeni i neočekivanim prozivkama iz komšiluka.

Naime, sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović tvrdio je poslije meča sa Spartakom da je Partizan premirao Subotičane, uprkos tvrdnjama iz Humske i sa sjevera države da te priče nisu istinite.

Takođe, Stojadinović, ali i fudbaler crveno-bijelih Nikola Petković, pred utakmicu sa BSK-om (igra se u nedjelju), rekli su da će im biti vrlo teško u Borči, jer je, kako su naglasili, "svima poznato da je BSK Partizanov klub".

Odgovor je u četvrtak stigao iz Humske.

"U skladu sa starom, dobrom narodnom mudrošću 'sve se mijenja sem kamenja', pojedinci iz novog rukovodstva FK Crvena Zvezda su preuzeli nesportsku i ružnu praksu svojih prethodnika – pokušaj da se u finišu takmičarske sezone izazove 'verbalni rat' sa ciljem da se pažnja skrene sa zbivanja na terenu i izvrši pritisak na javnost, rivale, takmičarske organe, sudije, navijače …"

U Partizanu smatraju da kod pojedinaca iz Ljutice Bogdana "ne postoji vjera u sopstvene sportske kvalitete" i da je razlog puštanja takvih priča u javnost pokušaj da se preko raznoraznih nesportskih radnji utiče na dalji tok šampionata.

"Takođe vjerujemo da će takmičarski organi učiniti sve da finiš sezone prođe bez primjedbi, da se umanje i otklone greške koje se u zadnje vrijeme učestale upravo na utakmicama kluba koji, tobože, ukazuje na nepravilnosti".

U saopštenju srpskog šampiona očigledno se misli na dvije sporne situacije u šesnaestercu Crvene zvezde na dva posljednja meča u Superligi protiv Smedereva i Spartaka, kada su sudije, u trenucima dok su rivali crveno-bijelih imali aktivan rezultat, propustile priliku da pokažu na "kreč".

Iz ljutice Bogdana je posljednjih dana sa više strana izgovoreno da je "BSK Partizanov klub".
"Pretpostavka da neki klub neće pružiti maksimum na pojedinoj utakmici je strana našem sportskom vaspitanju. Svi koji razmišljaju na takav način mogu da dočekaju samo sopstveni neuspjeh, ali i unazađivanje srpskog fudbala. FK Partizan svoje rivale nadigrava na terenu, provokacijama, pritiscima i sličnim radnjama ne umijemo da se bavimo", ističe se u saopštenju i dodaje:

"Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednički na rješavanju problema u srpskom fudbalu i sa FK Crvena Zvezda i sa FK BSK. Novom rukovodstvu FK Crvena Zvezda smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju. Lansiranje priča o 'filijalama' predstavlja metod nesportskog pritiska na druge klubove, na takmičarske organe i djelioce pravde. Uvjereni smo da će sportska javnost prepoznati i osuditi takvo ponašanje i da niko neće podleći provokacijama".

Crno-bijeli su spremni da daju podršku svim rivalima, pa i onim najvećim.

"Rivalstvo klubova, a posebno Partizana i Crvene zvezde je motorna snaga razvoja srpskog fudbala, ali samo pod uslovom da se zasniva na zdravim i fer sportskim osnovama. Iza Partizana i Crvene zvezde stoje armije navijača i odgovornost rukovodstava za javno izgovoreno je ogromna. Približava se 'vječiti derbi' i nepotrebno raspirivanje strasti nosi u sebi brojne opasnosti. Vjerujemo da su naši prijatelji iz 'Crvene zvezde' svjesni toga i da ćemo se zajednički potruditi da finiš sezone prođe u sportskoj atmosferi. FK 'Partizan' se više neće baviti javnim polemikama", stoji na kraju saopštenja, koje je potpisano sa FK Partizan.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC