• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastasić već dobija priznanja

Renomirani sajt koji se bavi statistikom WhoScored proglasio je reprezentativca Srbije za najboljeg igrača do 21 godine u Premijer ligi.

 Nastasić već dobija priznanja Izvor: MONDO

Po ranijem pisanju engleskih medija Matija Nastasić (20) nalazi se u konkurenciji za zvanično najboljeg mladog igrača ove sezone u Premijer ligi. A ovo mu je tek prva sezona u, po mnogima, najjačem šampionatu Evrope.

Dok se čeka kraj prvenstva i konačna odluka lige, renomirani sajt za statistiku WhoScored već je imenovao odbrambenog fudbalera Mančester sitija za najboljeg mladog fudbalera koji igra u Engleskoj.

Po njihovoj statistici, Nastasić je u 24 utakmice koje je počeo u startnoj postavi, bilo da je Premijer liga ili Liga šampiona, samo jednom napravio grešku koja je uzrokovala šansu za rivala!

Takođe, u utakmici polufinala FA kupa, u kojoj je Siti u nedjelju pobijedio Čelsi 2:1, fudbaler koji je ponikao u Partizanu, ali nikada nije odigrao takmičarsku utakmicu za crno-bijele, imao je čak 97 odsto uspješnih dodavanja! Najviše od svih igrača koji su u toj utakmici proveli više od tri minuta na terenu. Nastastić je u tom meču dobio sve vazdušne duele koje je imao sa igračima Čelsija, pa ga engleski mediji, iako je tek na početku karijere, s pravom porede sa Nemanjom Vidićem.

Po izvještajima novinara koji prate Premijer ligu, Matija Nastasić je najbolje ocijenjeni igrač do 21 godine u dosadašnjen toku prvenstva, a do kraja je ostalo još samo pet kola.

Podsjetimo, reprezentativac Srbije je u Premijer ligu došao ljetos iz Fiorentine, za 15 miliona evra i Stefana Savića. Taj transfer ispostavio se korisnim za sve, pošto je Savić u Italiji postao standardan prvotimac "viole".

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC