• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAVOR: Majo nas psovao, udaljite ga zauvek!

"Po završetku utakmice sudija Vujović uputio je psovku predstavniku naše ekipe ("puši k.... smrade seljački, j.... te u usta)", tvrde iz Ivanjice.

  JAVOR: Majo nas psovao, udaljite ga zauvek!  Izvor: MONDO

Gromovi sjevaju iz Ivanjice poslije revanš meča polufinala Kupa Srbije u kojem je Javor poražen u Jagodini 4:1 i poslije pobjede od 1:0 na svom terenu ostao bez istorijskog plasmana u finale.

Munje su, prije svega, usmjerene ka sudiji spornog duela, Maju Vujoviću iz Novog Sada.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Lično poniženi, oblaćeni, ismijani i zgroženi dešavanjima na drugoj utakmici polufinala Kupa Srbije u fudbalu, obraćamo se cjelokupnoj fudbalskoj javnosti, svim sportskim ljudima, medijima i rukovodstvu Saveza, u cilju iznošenja istine i želje da se ovako nešto više nigdje ne ponovi.

Umjesto korektne i poštene utakmice i istorijske šanse da u svojoj 101. godini postojanja ispišemo još jednu, a možda i najljepšu stranicu istorije, na brutalan i bestidan način onemugućeni smo da uđemo u finale nacionalnog Kupa.

Fudbal je doživio krah, sport poništen i ugašen.

Sa određivanjem djelilaca pravde za ovu utakmicu bilo nam je jasno šta možemo očekivati. Ova sudijska trojka je naručena, a sudijska komisija ih je samo delegirala i odredila sa zadatkom da izvrše egzekuciju. Sudijska trojka je napravila veliki broj 'grešaka', sve u cilju pomoći domaćoj ekipi, očigledno je favorizujući, a mi ćemo ovom prilikom putem saopštenja samo izdvojiti dio njihovih grešaka koje su direktno uticale na konačan rezultat.

Prvi pogodak domaćih postignut je poslije izmišljenog slobodnog udarca za domaću ekipu u 12. minutu (signalizirao pomoćnik Živković), uz neopravdano pokazani žuti karton za start, gdje u nastavku akcije domaća ekipa postiže pogodak, a sve poslije igranja napadača domaćih rukom.

U 22. minutu sudija Vujović nije dosudio faul nad našim igračem Milovićem, gdje u nastavku akcije domaća ekipa postiže drugi pogodak.

U 44. minutu glavni sudija ne isključuje domaćeg igrača Stojanovića zgbog udranja nogom našeg igrača Ostojića, već isključuje Ostojića zbog unošenja u lice protivničkom igraču, koje je u ovom slučaju okarakterisano kao udaranje protivničkog igrača glavom o čemu nije ni bilo riječi.

U 53. minutu pomoćni sudija Živković poništava regularan pogodak koji je postigao igrač Onjilo signalizirajući nepostojeći ofsajd.

U 54. minutu pomoćni sudija Petrović, ne signalizira ofsajd poziciju domaćeg napadača, koji tada srećom ne realizuje ukazanu priliku.

U 61. minutu pomoćni sudija Petrović dozvoljava napadaču domaćih Lepoviću da postigne pogodak ne signalizirajući očiglednu ofsajd poziciju, jer se i sam ne nalazi u liniji pretposljednjeg igrača odbrane našeg tima i tada slučajno ili namjerno slabo vidi ovu situaciju.

Po završetku utakmice glavni sudija Vujović uputio je psovku predstavniku naše ekipe ("puši k.... smrade seljački, j.... te u usta), a zatim bezrazložno pobjegao u svoju svlačionicu iz koje je cijela sudijska trojka izašla tek kada su naša ekipa i rukovodstvo napustili stadion FK Jagodina.

Posebno iritirajuće ponašanje bilo je prvog pomoćnog sudije Živkovića koji je u više navrata izmišljao i signalizirao prekšaje za domaću ekipu, pa smo imali utisak da je želio da bude glavni sudija ove utakmice.

Nadali smo se da će nam biti omogućeno da normalno igramo utakmicu, kao što je to bio slučaj u Ivanjici na prvoj polufinalnoj utakmici u kojoj je naša ekipa zasluženo pobijedila, uz fer i korektno suđenje sudijske trojke na čelu sa glavnim sudijom Vukadinovićem.

Vjerovali smo da će sudiska komisija, kao i u slučaju prve utakmice, odrediti poštenu i sposobnu sudijsku trojku (kao što je velika većina na listi), koja će pošteno i autoritativno suditi utakmicu , a ne kao što je bio slučaj: bestidnu, bezkarakternu sudijsku trojku koja je očigledno bila spremna da izvrši bilo kakvo naređenje i postavljeni zadatak.

Posebno začuđujuće je delegiranje pomoćnika Živkovića, koji je ne tako davno upropastio finale nacionalnog Kupa.

Gospodo iz Fudbalskog saveza Srbije, sudiske organizacije i svih ostalih fudbalskih foruma, postavljamo pitanje: Zar je moguće da se jedna polufinalna utakmica nacionalnog Kupa, koja ima posebnu težinu za oba kluba, ne može staviti i držati pod kontrolom, naročito što se već unaprijed znalo da može imati ovakav ishod?

Ko je poslije svega zadovoljan? Ko je na dobitku, a ko na gubitku?

Fudbal i sport uopšte, kao i svi koji u njemu učestvuju, to sigurno nisu.

Zar je takmičenje u nacionalnom kupu regularno ako igrač FK Jagodina Stojanović, koji treba da bude isključen, zbog udaranja našeg igrača, bude nagrađen igranjem finala Kupa i to kao kapiten ekipe? Očekujemo da nas fudbalska organizacija udostoji objašnjenjem, odgovorom, kao i upustvom kako dalje.

FK Javor, igrači, treneri, rukovodstvo, kao i armija navijača koja je prisustvovala ovoj utakmici u - za Ivanjicu - velikom broju, željeli su samo poštenu utakmicu gdje bi bolji išao u finale. Da li uopšte treba govoriti koliki je značaj igranja finala, koliki su finansijski efekti po klub i šta znači eventualno igranje u Evropi?

Zar je moguće da o tome pojedinci odlučuju?

Pozivamo sve fudbalske strukture da se međusobno pogledamo u oči i smognemo snage, ako treba i doživotno suspendujemo iz naše zajedničke organizacije i fudbala uopšte, sve one koji ga prljaju, blate i vuku unazad, te na taj način direktno doprinose sve lošijem rejtingu i kvalitetu.

Sklonite ih zauvijek i pomognite da fudbal u Srbiji opstane", navodi se na kraju saopštenja koje je objavljeno na zvaničnom portalu kluba i koje je za objavljivanje zahtjevalo "mali milion" korekcija.

Izvinjavamo se ako nam je poneka gramatička greška promakla.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC