• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Humskoj brane "plus četiri"

Sedam kola prije kraja vlada neizvesnost u borbi za titulu, ali mnogo veća pri dnu tabele, gdje su ozbiljno ugrožene bar tri ekipe, pored Smedereva.

  U Humskoj brane "plus četiri"  Izvor: MONDO

Takmičenje u Jelen Superligi Srbije nastavlja se ovog vikenda utakmicama 24. kola.

Vodeći Partizan u subotu od 19 časova dočekuje Rad, sa željom da se iskupi za poraz od Vojvodine (1:2) u pretprošlom kolu i slabu igru u Ivanjici (1:0) pre sedam dana, dok Crvena zvezda u nedjelju od 16 časova gostuje BSK-u.

U Borči se može očekivati utakmica sa dosta tenzije, jer domaćin nije daleko od opasne zone, a crveno-bijelima se ukazala šansa da jurišaju na titulu, iako su prije samo 20 dana bili "zamrznuti" na "minus 11".

BSK i Novi Pazar imaju po 26 bodova, Hajduk i Donji Srem po 24, a kragujevački Radnički 23 i u krugu tih pet ekipa bi trebalo tražiti drugog "putnika" u Prvu ligu Srbije - pored Smedereva, koje gotovo da je i matematički ispalo.

Kuljani će na svom stadionu, gdje su neporaženi od 27. oktobra, pokušati da iskoriste moguću nespremnost Vojvodine nakon plasmana u finale Kupa.

Novi Pazar gostuje na Karaburmi, eliminisanom polufinalisti OFK Beogradu, a pobjeda u okršaju Donjeg Srema i Radničkog 1923 na kraju sezone bi mogla da se ispostavi i vrednijom od nominalna tri boda. Tako je uvijek kada igraju direktni konkurenti...

Rad dolazi Partizanu tri dana posle zaostale utakmice 19. kola i minimalne pobjede nad Spartakom. "Građevinari" će se suočiti sa doskorašnjim saigračima Lukom i Kojićem, a njihov član u taboru crno-bijelih bio je i Pajović.

Oko crno-bijelih ovog proljeća kruži mnogo intriga, priča o neslaganju i svađama, nezadovoljstvu radom Vladimira Vermezovića, ali ekipa i dalje ima solidnu prednost od četiri boda u odnosu na Zvezdu.

Partizan u naredna četiri kola igra protiv Rada i niškog Radničkog kao domaćin, a gostuje u Novom Pazaru i Kragujevcu, dok "vječiti rival" ide BSK-u i Jagodini, a dočekuje Donji Srem i OFK Beograd.

Broj bodova koje i jedni i drugi sakupe u tom ciklusu, diktiraće nivo tenzije uoči derbija, zakazanog za 18. maj u Humskoj 1.

Ako Partizan do te utakmice sačuva postojeću prednost, biće veliki favorit za osvajanje šeste uzastopne titule, jer će čak i u slučaju poraza znati da mu predstoje gostovanje u Smederevu i meč kod kuće igrati sa Spartakom, što su svakako lakši protivnici od Slobode i Vojvodine, sa kojima se u finišu prvenstva sastaje Zvezda.

Rikardo Sa Pintu zna samo za pobjede u četiri meča, koliko je sjedio na klupi crveno-bijelih, ali je na jedinom gostovanju bilo "povuci-potegni" (1:0 protiv Smedereva, golom u 89. minutu).

Ostaje da se vidi kako će proći u Borči, protiv ekipe koja je vezala dva trijumfa na Vizelj parku i kluba za koji su neki na "Marakani" ovih dana javno rekli da je "Partizanova filijala" ili da se nalazi "pod Partizanovim patronatom".

PAROVI 24. KOLA:

subota

Hajduk - Vojvodina 16.00
OFK Beograd - Novi Pazar
Donji Srem - Radnički 1923
Partizan - Rad 19.00

nedjelja

BSK - Crvena zvezda 16.00
Spartak Zlatibor voda - Smederevo
Jagodina - Radnički Niš
Sloboda Point - Javor

TABELA: Partizan 54, Crvena zvezda 50, Vojvodina 45, Jagodina 39, Rad 37, Sloboda 32, Radnički Niš 31, OFK Beograd 29, Javor 28, Spartak 27, Novi Pazar 26, BSK 26, Hajduk 24, Donji Srem 24, Radnički 1923 23, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC