• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pintu: Spremni za kontre i mali teren

Trener Crvene zvezde protiv BSK-a neće moći da izvede najjači sastav, ali vjeruje u one koji će igrati.

  Sa Pintu: Spremni za kontre i mali teren  Izvor: MONDO

Rikardo Sa Pintu uspio je po dolasku u Crvenu zvezdu da stabilizuje tim, vrati igračima samopouzdanje i uđe u seriju dobrih rezultata.

Preciznije, Zvezda zna samo za pobjede otkako je nekadašnji reprezentativac Portugala sjeo na klupu umesto Aleksandra Jankovića. Savladani su Radnički 1923, Hajduk i Spartak na "Marakani", a Smederevo u gostima, uz ukupnu gol-razliku 10:1.

Međutim, Sa Pintu u nedjelju od 16 časova protiv BSK-a neće moći da računa najmanje na jednog fudbalera, koji je na pomenutim mečevima bio standardan.

U pitanju je krilni napadač Darko Lazović, a pod upitnikom je i Abiola Dauda, koga ni danas nije bilo na treningu. Njih dvojica postigla su polovinu pogodaka (pet) u prethodnom ciklusu.

Oporavio se Nikola Mikić, koji je kod Sa Pintua prekomandovan sa desnog beka na poziciju štopera, dok je Aleksandar Pantić i dalje van stroja.

"Kao što znate, imamo problema sa povredama. Svako voli da ima na raspolaganju kompletan tim i sve igrače 100 odsto spremne, ali ovog puta, nažalost, nije takva situacija. Međutim, Crvena zvezda ima još igrača, koji čekaju svoju šansu i sada je na njima da pokažu kvalitet", rekao je šef struke na redovnoj konferenciji za novinare.

Neki u Zvezdi "zaziru" od BSK-a, jer smatraju da je tesno povezan sa Partizanom, ali se Sa Pintu nije bavio spekulacijama te vrste, već isključivo terenom i fudbalom.

"BSK zauzima 12. mjesto na tabeli, što znači da su mu potrebni bodovi, kao i nama. Znamo da igraju na terenu manjih dimenzija, ali to je situacija za koju smo pripremljeni i borićemo se u tim uslovima", poručio je Portugalac.

"Znamo da su čvrsti u odbrani i opasni u kontranapadima. Mislim da je to strategija na koju se oslanjaju čitave sezone. Čekaće na našu grešku i probati da nas ugroze preko brzih igrača kakvi su Savković, Živanović, Ademović... Nuhi umije iz veznog reda da se pridoda ofanzivcima i na njega ćemo isto morati da obratimo pažnju".

Vodeći Partizan, koji ima četiri boda više od crveno-bijelih, svoj meč 24. kola igraće u subotu od 19 časova na stadionu u Humskoj ulici.

Trener Zvezde upitan je da li planira da pogleda meč konkurenta za titulu, sa kojim će se sastati kroz četiri nedelje.

"Prvenstveno sam koncentrisan na svoj tim. Imam da obavim još dosta posla vezanog za pripremu naše utakmice, ali ako budem uspio, svakako ću pogledati", rekao je Sa Pintu i dodao:

"U srijedu sam gledao OFK Beograd i Vojvodinu, ali stigao sam na stadion tek na poluvremenu. Dakle, ništa ne može da bude ispred potreba mog tima. Isto će važiti i za utakmicu Partizan - Rad".

(N. J. - I. B. - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC