• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Neka se ponovi Ivanjica

Partizan u subotu igra protiv Rada. Crno-bijelima bodovi potrebni zbog titule, "građevinarima" za Evropu. Vermezović: "Može kao u Ivanjici".

  Vermezović: Neka se ponovi Ivanjica  Izvor: MONDO

Partizan više nema pravo na kiks, ako misli da derbi protiv Crvene zvezde, 18. maja dočeka sa četiri boda viška koliko sada ima. Predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić uveren je da je ta prednost dovoljna, a i da kvalitet tima koji Partizan posjeduje treba da uveća tu prednost.

U svakom slučaju, uvjeren je Đurić, titula ostaje u Humskoj.

Da bi se ispunila želja predsjednika crno-bijelih, koji je još na početku mandata rekao da mu je jedan od ciljeva da se Partizan izjednači po broju titula sa Crvenom zvezdom, prvi tim "Parnog valjka" treba da prođe još sedam ispita, uključujući "vječiti derbi" 18. maja.

Ali, do tog duela Partizan najpre u subotu igra protiv Rada, a onda ga očekuju još neki mečevi.

Trener crno-bijelih Vladimir Vermezović uz sav respekt prema Radu i svom kolegi Marku Nikoliću, vjeruje da će sva tri boda ostati u Humskoj, a pobedu u Ivanjici označio je kao "prekretnicu".

"Očekujem vrlo tešku utakmicu protiv ekipe koja je u strahovitom naletu. To je mlada ekipa bez kompleksa, dobro vođena i zategnuta... Mislim, međutim, da je naša pobeda u Ivanjici bila prekretnica, jer smo tako zaustavili trend negativnih rezultata i da će nam biti lakše zbog toga", rekao je Vermezović novinarima.

Šef stručnog Partizana ponovio je staru tezu da je na gubljenje bodova i "topljenje" velike prednost id 11 bodova na Crvenom zvezdom, uticala, prije svega reprezentativna pauza.

"Doduše, i malo opuštanje zbog velike bodovne razlike. Svaka škola se plaća, a mi smo svoju već platili. Partizan ima kvalitet da prevaziđe delom igračku, a delom rezultatsku krizu", rekao je Vermezović.

Trener i prvotimci Partizana su suočeni sa nezadovoljstvom navijača čim krene loše ili ako stvari na terenu ne idu na vodenicu crno-bijelih. Koliki je to pritisak na igrače?

"Pa, nama zvižde već poslije 10, 15 minuta. Ali, dobro... Oni koji budu došli na stadion u subotu treba da znaju da je Rad ozbiljna ekipa i da je u prošlosti zadavao mnogo problema i Partizanu i Zvezdi. Zato nam je podrška navijača itekako potrebna da zajedničkim snagama dođemo do titule", rekao je Vermezović.

Upitan da li bi pristao da se ponovi Ivanjica, odnosno da Partizan osvoji bodove uz lošu igru, Vermezović je bez trunke oklijevanja odgovorio: "Da!".

Svi igrači su na broju i spremni za utakmicu. Osim Miloša Ostojića, koji je operisao koljeno i Lazara Markovića.

Reprezentativac Marković je postao jedna od glavnih tema u Partizanu ovog proljeća. Čas bi mogao da zaigra, čas neće, čas...

Ni Vermezović nije načisto. Jer, svakodnevno u klub stižu mejlovi i obavještenja od ljekara iz Votforda gdje je Marković liječio povredu.

"Lazar bi trebalo za dve nedelje da ode na kontrolu, ali mi nemamo vremena za to. U četvrtak nam je stigao mejl gdje se predlaže da ukoliko sljedeće nedelje prođe treninge bez problema može da odigra 30 minuta protiv Novog Pazara", rekao je trener Partizana.

Novinare je zanimala i trening utakmica protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, u kojoj su se crno-bijeli (zamalo) izmblamirali, a pomoćni trener Zvonko Varga urlao na igrače, zamjerajući im nezalaganje i loš odnos prema dresu koji nose.

Vermezović na to ne gleda tako, već prije svega kao na utakmicu sa prijateljima sa Kosova.

"To je bio dobar trening za pojedine igrače, drugi ga nisu dobro odradili. Nije, međutim, taj trening odlučujući i isključujući za to ko će da igra. Eto, recimo, Nikola 'Džigi' Ninković me je prijatno iznenadio na toj utakmici", rekao je Vermezović.

(P. V. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC