• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najskuplji tim planete...

Za ovih startnih 11 potrebno vam je 128,7 miliona evra godišnje SAMO za plate, bez premija i bonusa!

 Ovo je najskuplji tim planete... Izvor: MONDO

Da ste prebogati vlasnik nekog kluba, bogatiji od svih aktuelnih i da želite na jednom mjestu da okupite 11 najskuplje plaćenih fudbalera na svojim pozicijama, godišnje biste morali da izdvojite 128,7 miliona evra SAMO za njihove plate.

Bez bonusa i premija.

Ovi preskupo plaćeni fudbaleri, naravno, ne igraju u istim timovima i istim ligama, tj. zemljama, ali svi igraju u Evropi.

Pročitajte kako bi izgledao najskuplji tim na svijetu u formaciji 4-3-3:

Iker Kasiljas (Španija, Real Madrid, plata 6 miliona evra godišnje) - Filip Lam (Njemačka, Bajern Minhen, 10), Tijago Silva (Brazil, Pari Sen Žermen, 9,5), Džon Teri (Engleska, Čelsi, 9,5), Ešli Kol (Engleska, Čelsi, 12,4) - Jaja Ture (Obala Slonovače, Mančester Siti, 13), David Silva (Španija, Mančester Siti, 13), Frank Riberi (Francuska, Bajern Minhen, 10) - Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid, 10), Lionel Mesi (Argentina, Barselona, 15) - Samuel Eto (Kamerun, Anži, 20).

Ovo naravno nije lista najplaćenijih fudbalera svijeta, već najplaćenijih na svojim pozicijama, a bez premca na vrhu svake liste u tom smislu još je Eto, koji vlasnika tima iz Mahačkale, grada u Dagestanu, košta 20 miliona evra bez premija i bonusa.

Ova lista ne bi izgledala ovako kada bi se računao novac koji igrači zarađuju van svojih klubova, od reklmanih kampanja, sponzorstava, itd.

Tu je i dalje ubjedljivo prvi vremešni Dejvid Bekam, koji se vještim povratkom iz SAD u Evropu, i to u Pariz, ponovo vratio u srce evropskog "džet seta", pa tako odričući se plate u Pari Sen Žermenu i prosljeđujući je u humanitarne svrhe i dalje zarađuje 38,8 miliona evra godišnje.

Specijalizovani magazin za pitanje zarada bogatih i slavnih, "Forbs", tvrdi da slijedi Ronaldo sa 33,4, Mesi sa 31, pa Serhio Aguero (Argentina, Mančester Siti) sa 16, Vejn Runi (Engleska, Mančester Junajted) sa 15,6, Jaja Ture sa 15,5 i Fernando Tores (Španija, Čelsi) sa 15,5 miliona evra godišnje.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle/Claudio Villa/Michael Regan, AP Photo/Emilio Morenatti/ Alvaro Barrientos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC