• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevu kazna od 3.500, Slaviji 1.000 KM!

Zbog transparenta "Armija R. BiH", klub sa Koševa sankcionisala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH sa 3.500 KM. Slavija olakšana za 1.000.

 Sarajevu kazna od 3.500, Slaviji 1.000 KM! Izvor: MONDO

Na sjednici "disciplinaca" FS Bosne i Hercegovine u petak odlučeno je da Sarajevo bude kažnjeno sa 3.500 KM zbog spornog transparenta na meču sa Leotarom (0:0), ali i zbog ubacivanja predmeta u teren koji su povrijedili glavnog sudiju Ognjena Valjića iz Banjaluke.



Zbog sličnog razloga, kažnjena je sa 1.000 KM i Slavija iz Istočnog Sarajeva čiji su navijači protiv Željezničara istakli transparent Vojska Republike Srpske.

Suspenziju od četiri utakmice dobio je fudbaler Zrinjskog Hrvoje Miličević zbog nesmotrenog starta nad Nerminom Zolotićem iz Željezničara, kojem je slomljena noga.

"SUDIJA VIŠE NE MOŽE PREKINUTI MEČ"



Zbog problema sa transparentima i činjenicom da je sudija Valjić odbio da nastavi utakmicu dok se ne ukloni parola "Armija R. BiH", danas je u cilju izbjegavanja sličnih situacija, predsjednik FS BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković poslali pismo svim klubovima i službenim osobama u kojem se navodi da "arbitar više ne može sam prekinuti meč"!

"Utakmica se može prekinuti samo ukoliko se donese zajednička odluka od strane sudije, delegata, osobe zadužene za bezbjednost pri FS BiH, te službene policijske osobe iz grada domaćina susreta",
navodi se u zajedničkom pismu Begića i Bakovića, koje su prenijeli sarajevski mediji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC