• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji fudbaler najpreciznije dodaje unaprijed?

Ne Ćavi, već Majkl Kerik!

 Koji fudbaler najpreciznije dodaje unaprijed? Izvor: MONDO

Svrstavanje veziste Mančester junajteda Majkla Kerika na listu potencijalnih dobitnika nagrade za igrača godine Premijer lige proteklo je tiho i bez bučnih reakcija.

I anketa MONDA dokazala je da ogromna manjina (samo dva odsto čitalaca) smatra da bi on mogao da dobije prestižnu nagradu.

Međutim, statistika govori u korist prvotimca budućeg šampiona Engleske.

Sudeći prema brojkama, Kerik (32) je najuspješniji fudbaler u Evropi u broju ostvarenih dodavanja unaprijed. Čak 917 puta je uspješno poslao loptu saigračima koji su se u tom trenutku nalazili ispred njega!

Takođe, ostvario je više dodavanja nego ijedan igrač ove sezone (2.442), a u 88 odsto slučajeva lopta je završavala tamo gdje je htio. Čak 38 odsto svih njegovih lopti išlo je naprijed.

Zanimljivo, drugoplasirani u broju dodavanja unaprijed je Mikel Arteta (1.376), a trećeplasirani je neizbježni veznjak Barselone, Ćavi - 1.318.

Uostalom, pogledajte tabelu.

Bivši igrač Vest Hema, Svindona, Birmingema i Totenhema zadovoljan je učinjenim ove sezone i nestrpljivo iščekuje duel sa Aston Vilom u ponedjeljak uveče. Ako Totenhem prethodno pobijedi Mančester siti, "đavoli" bi pobjedom mogli da i definitivno osvoje titulu.

"Srećan sam kako je sezona prošla. Igrao sam na dobrom nivou, konstantno", izjavio je on.

Upitan za svoju ulogu na terenu, odgovorio je da njegov zadatak da pomaže i odbrani i napadu.

"Prije svega se trudim da pomognem odbrani, da spriječim dodavanja ka protivničkim napadačima. Istovremeno, cilj mi je i da "serviram" naše napadače i da im pomažem da postižu golove".

O poređenju sa Ćavijem i Andresom Inijestom, zvijezdama Barselone ne želi da govori. Njih dvojicu smatra izuzetnim igračima.

"Oni nastupaju u drugačijoj ligi. Kada igrate protiv njih morate biti realni. Svi znaju njihov kvalitet i da bi ih zaustavili morate se prilagoditi tom sistemu. Barselona će sa njima biti upamćena kao jedan od najboljih timova koji je ikada igrao", rekao je reprezentativac Engleske, koji je ove sezone odigrao 46 zvaničnih utakmica, postigao dva gola i šest puta asistirao.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super, Beta/AP/Manu Fernandez, Squawka Football)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC