• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eli Babalj u AZ Alkmaru

Visoki centarfor nije se dugo zadržao u Australiji po povratku iz Crvene zvezde. U petak je predstavljen kao novi igrač holandskog Alkmara.

 Eli Babalj u AZ Alkmaru Izvor: MONDO

Eli Babalj (21) potpisao je ugovor sa holandskim AZ Alkmarom do 2017. godine.

Krupni centarfor, koji je tokom prvog dijela sezone neuspješno boravio i u Crvenoj zvezdi, potpisao je ugovor sa holandskim klubom do 2017. godine.

Poslije odlaska iz Ljutice Bogdana, u kojoj se dugo navikavao na evropski ritam treninga, potom sjedio na klupi, sukobljavao se sa saigračima na treninzima i davao uvredljive izjave o navijačima Partizana, Babalj se vratio u matični Melburn Hart, ali očigledno ne zadugo.

U petak popodne predstavljen je kao novi igrač AZ Alkmara.

Direktor Ernest Stjuart poručio je da su svi u klubu zadovoljni Elijevim dolaskom.

"On je veliki, jak napadač sa dobrom fudbalskom tehnikom na malom prostoru... Ima 'oko' za igrače koji se kreću oko njega. U prošlosti smo imali dobra iskustva sa australijskim igračima, ne samo zbog njihovog sportskog mentaliteta", izjavio je funkcioner Babaljevog novog kluba.

I Eli je zadovoljan dolaskom u novi klub.

"Uzbuđen sam što sam potpisao ugovor sa AZ Alkmarom i trebalo bi da narednih sezona ovdje igram... Svi sa kojima sam razgovarao o holandskoj ligi hvalili su moj novi klub. Ovdje sam nedjelju dana i vidio sam dobro kako stoje stvari. Uvjeren sam da je ovo dobar korak u mojoj karijeri", rekao je on.

"Pored australijskog pasoša, Babalj posjeduje i bosansko-hercegovačko državljanstvo, s obzirom na to da je rođen u Sarajevu. Za Melburn Hart odigrao je 44 utakmice i postigao 12 golova. U međuvremenu je nastupao i za Crvenu zvezdu (osam utakmica, jedan gol)", piše u Babaljevoj biografiji na sajtu njegovog novog kluba.

Visoki seniorski reprezentativac Australije predstavljen je navijačima i video snimkom na sajtu, kojim su prikazani njegovi golovi u dosadašnjoj karijeri. Doduše, samo iz Melburna. Onaj koji je postigao protiv Smedereva nije okačen na sajt.

(MONDO, foto: az.nl)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC