• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Bez promjene na klupi "orlova"

"Vrijeme za detaljne analize će tek doći. Ono što je sada sigurno je da u narednom periodu neće biti kadrovskih promjena", rekao Savo Milošević.

 Milošević: Bez promjene na klupi "orlova" Izvor: MONDO

Direktor svih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević naglasio je da je stanje u srpskom fudbalu, kada je reprezentacija u pitanju, i dalje napeto. Neuspjeh nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine okrenuo je fudbalsku javnost protiv selektora Siniše Mihajlovića, traži se njegova smjena, ali u Savezu za sada ne razmišljaju o promjenama na klupi.

"Veliki pritisak i dalje postoji. Međutim, ta vrsta pritiska uvijek je prisutna kada je nacionalni tim u pitanju i ko nije u stanju da se nosi sa tim, ne treba ni da bude dio Fudbalskog saveza ni selektor. Vrijeme za detaljne analize će tek doći. Ono što je sada sigurno je da u narednom periodu neće biti kadrovskih promjena. Pritiska će i dalje biti, naročito nakon ovakvih rezultata, ali to moramo da prihvatimo i mi u savezu i selektor, pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju kvalifikacija", rekao je Milošević.

Kada se govori o pozitivnim stvarima koje je selektor Mihajlović uradio za reprezentaciju i budućnost srpskog fudbala, rekorder po broju nastupa (102) za nacionalnu selekciju smatra da je fudbal Srbije dobio mnogo podmlađivanjem tima.

"Neki mladi momci izašli su na scenu i to će pomoći našim klubovima da ih prodaju i tako 'prežive'. Ekonomsko stanje je takvo da se 90 odsto budžeta puni prodajom igrača. Međutim, prerani odlazak mladih igrača iz zemlje je nešto što će biti naš najveći problem. Ipak, ono što se meni lično najviše dopalo je disciplina koju je Mihajlović uveo. Bez obzira na stručni dio, neko može da se slaže sa tim što on radi, neko ne, ali kodeks ponašanja, odnos prema dresu, protivniku i sudiji je nešto što nismo imali u dovoljnoj mjeri u prethodnom periodu. Ja ga u potpunosti razumijem. Vani sam igrao 14 godina i te stvari su izuzetno bitne, pogotovo disciplina u ekipi. Rezultat u ovom slučaju je izostao, ali siguran sam da će i on doći ako naši igrači nastave da se daju sve od sebe na svakoj utakmici", naglasio je nekadašnji fudbaler Partizana i brojnih inostranih klubova.

Kadetska reprezentacija Srbija u narednom periodu biće jača za napadača Groningena Rišaira Živkovića. Stav FSS je da se pokušaju angažovati svi igrače koji bi mogli steći pravo da obuku dres "orlova".

"Uskoro bi tri igrača trebalo da dobiju srpske pasoše. Procedura je pri kraju, intenzivno radimo sa ambasadama u Holandiji, Kipru i Australiji i borićemo se za svakog našeg igrača koji nastupa u inostranstvu. Većina njih nije rođena u Srbiji i nije lak posao ubijediti ih. Međutim, Ima dosta kvalitetnih igrača i nećemo odustati od njih. Naš cilj je da ojačamo sve selekcije, a upravo to je u opisu mog radnog mjesta. Širom Evrope igra na stotine klinaca koji imaju potencijal i kvalitet za nacionalni tim. Naravno da i u Republici Srpskoj ima talentovanih fudbalera i posebnu pažnju obratićemo na njih", rekao je Milošević.

(B. Jakovljević, MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC