• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Mršavih 1:0 Borca

Borac minimalnim rezultatom savladao "fenjeraša" Gradinu na Gradskom stadionu. Željezničar - Čelik 1:1, veliki kiks Marijana Antolovića!

 PLBIH: Mršavih 1:0 Borca Izvor: MONDO

Borac minimalnim rezultatom savladao "fenjeraša" Gradinu na Gradskom stadionu. Željezničar - Čelik 1:1, "plavi" promašili penal.

Pogotkom Nemanje Bilbije u 78. minutu, fudbaleri Borca savladali su Gradinu iz Srebrenika sa 1:0. Iako su mnogi očekivali da će Banjalučani imati lak zadatak protiv najslabije ekipe prvenstva, gosti su odigrali čvrsto i malo je nedostajalo da se vrate neporaženi sa Gradskog stadiona.

U derbiju kola Željezničar i Čelik odigrali su 1:1. Duel na Grbavici obilježila je velika greška Željinog golmana Marijana Antolovića, koji je u 36. minutu poklonio loptu Jasminu Mešanoviću, a ovaj pogodio nebranjenu mrežu za 0:1. Pogledajte VIDEO.

Domaći tim pokušavao je da dođe do izjednačenja, a idealnu priliku u 52. minutu nije uspio da iskoristi najbolji strijelac Željezničara Eldin Adilović. Upravo on krenuo je sam prema golu Čelika, srušio ga je golman gostiju Adis Nurković, a Eldin Jakupović pokazao je na “kreč”, a Nurkoviću put u svlačionicu. Nurkovića je na golu zamijenio Adi Adilović, rođeni brat Eldina i izrastao u junaka meča odbranivši udarac sa 11 metara. Ipak, u 79. minutu aktuelni šampion BiH stiže do izjednačenja. Tomislav Tomić iskoristio je asistenciju Nermina Jamaka i pogodio za konačnih 1:1.

I to se dešava. Na prve dvije utakmice Premijer lige BiH odigrane u subotnjem tereminu od 16.30 časova palo je deset golova, po pet u Gradačcu i Travniku .

Zvijezda je deklasirala Rudar rezultatom 4:1, na svom terenu u Gradačcu, gdje je posljednji put slavila 9. marta protiv Gabele.

Posao domaćim fudbalerima olakšalo je isključenje Mišana u 32. minutu, poslije dva žuta kartona, ali gosti iz Prijedora izdržali su do kraja prvog dijela i na poluvremenu još uvijek imali bod u džepu.

Međutim čim su se vratili iz svlačionica, domaći fudbaleri jurnuli su ka golu protivnika i poslije dvije minute poveli golom Džafića sa bijele tačke. Na 2:0 povisio je Diata u 61. minutu, a kada je Ordagić u 74. minutu zabio za 3:0 sve je bilo gotovo.

Rudar je uspio tek da postigne počasni pogodak preko Srndovića, a Husić je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:1.

Mnogo neizvjesnije bilo je u Travniku gdje je istoimeni domaćin vodio na poluvremenu, da bi u nastavku ostao bez ičega!

„Veziri“ su poveli četiri minute prije kraja prvog dijela preko Ćurića, i činilo se da će publika u Travniku imati razloga za zadovoljstvo kada sudija odsvira kraj meča.

Gosti su međutim izjednačili u 66. minutu preko Muharemovića, a onda je uslijedio loš period za domaćina koji je prvo u 77. minutu ostao bez isključenog Ribića, a dvije minute kasnije i bez vođstva, Smajić je pogodio za preokret Olimpika.

Uzbuđenja su nastavljena, pa samo dvije minute kasnije i gosti ostaju bez Rizvanovića, koji je zbog dva žuta kartona morao prije vremena u svlačionicu.

To ipak nije poremetilo ekipu Olimpika koja je u 84. minutu povisila na 2:1 drugim golom Muharemovića, a Travnik je dvije minute prije kraja uspio da smanji na 3:2 što je bio i konačan rezultat.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Zvijezda - Rudar 4:1 (0:0)
/Džafić 47' penal, Diata 61', Ordagić 72', Husić 90' - Srndović 74'/

Travnik - Olimpik 2:3 (1:0)
/Curic 41', Simeunović 88' - Muharemović 66', 84', Smajić 79'/

Borac - Gradina 1:0 (1:0)
/Bilbija 38'/

Željezničar - Čelik 1:1 (0:1)
/Tomić 80' - J. Mešanović 36'/

U nedjelju:

Zrinjski - GOŠK
Slavija - Radnik
Leotar - Velež
Široki Brijeg - Sarajevo (17 h, Arena sport)

TABELA:
Željezničar 52, Sarajevo 45, Olimpik (+1) 40, Borac 39, Široki Brijeg 34, Čelik 34, Slavija 33, Zrinjski 33, Leotar 33, Rudar (+1) 28, Radnik 26, Velež 26, Zvijezda (+1) 26, Travnik (+1) 23, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC