• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan opet pobijedio Rad!

Crno-bijeli pobijedili komšije rezultatom 2:0. Golove su postigli Saša Ilić i bivši igrač Rada Nemanja Kojić.

 Partizan opet pobijedio Rad! Izvor: MONDO

U utakmici u kojoj Partizan morao, a Rad mogao, prvi je obavio posao, a drugi mu pomalo u tome i pomogao.

U utakmici 24. kola Jelen Superlige, pred 9.164 navijača: Partizan - Rad 2:0 (2:0).

Crno-bijeli poveli su već u 8. minutu pogotkom kapitena Saše Ilića koji se odlično snašao na petercu ispred Filipa Kljajića. Korner je izveo Nikola Ninković, a Aleksandar Miljković "okrznuo" loptu u skoku taman tako da asistira Iliću!

Ilić se ovim pogotkom izjednačio sa Momčilom Mocom Vukotićem na vječnoj listi strijelaca Partizana, kada su prvenstveni mečevi u pitanju (114). Između aktuelnog kapitena i Stjepana Bobeka sada stoji pet pogodaka.

I onda... Poslije velike greške sudijske trojke i dosuđenog ofsajda u trenutku kada je Uroš Đurđević istrčao sam pred Vladimira Stojkovića, u istom minutu Partizan je poveo 2:0.

Strijelac je bivši kapiten Rada Nemanja Kojić, koji je održao obećanje i nije se radovao kada je udarcem sa 12, 13 metara iskosa sa desne strane savladao dojučerašnjeg saigrača Kljajića.

Odbrana Rada početnički se "rastrčala" na sve strane, Marko Šćepović je ostao sam na lijevoj strani i rutinski uposlio "devetku" Partizana, koji je postigao četvrti pogodak od dolaska u Humsku sa Banjice. Minut kasnije, Kojić je uzeo loptu na 35 metara od gola Rada, nanizao dva čuvara, predrbilao i Kljajića a onda iskosa sa desne strane pogodio "malu" mrežu...

...sa spoljne strane.

U drugom poluvremenu Rad je bio bolji i konkretniji rival, Đurđević je pogodio stativu, a Stanojević postigao gol koji je poništen (izgleda) zbog ofsajda, ali je veliko pitanje da li je nedozvoljene situacije bilo.

Mlada ekipa Rada stiže u Humsku svjesna da prethodne generacije nisu dobro prolazile na tom stadionu. Ukupan skor kada je Partizan domaćin je 21-3-1, a Rad je u posljednjih deset gostovanja crno-bijelima osvojio samo bod.

Kada je trenutna forma u pitanju, tu je Rad u prednosti, jer ima tri pobjede u posljednja četiri kola, dok je Partizan izlazak iz krize (dva remija i poraz) nagovijestio pobjedom u Ivanjici nad Javorom. Ipak, lider ni tada nije briljirao.

Kada su sastavi u pitanju, trener Partizana Vladimir Vermezović prvi put ovog proljeća među startere je ubacio Vladimira Volkova i Nikolu Ninkovića, dok je Rad izašao sa prilično ofanzivnom postavom kojom je trener Marko Nikolić nagovijestio da se njegova ekipa neće braniti protiv šampiona.

Tandem koji je zimus prešao iz Crnotravske u Humsku, Nemanja Kojić/Predrag Luka, od prvog minuta je na terenu i prvi put igra protiv bivšeg kluba.



TOK UTAKMICE:

5 - Sve što se događa, događa se na sredini terena. U uvodnih pet minuta, što se kaže, "ispituju se snage". Zanimljivije je na tribinama, gdje oba tima imaju glasnu podršku. Logično, više je navijača Partizana.

8 - Kazna! Ekspresna... Partizan vodi 1:0, strijelac je Ilić, legendarni kapiten crno-bijelih koji je i u Ivanjici postigao pogodak odluke za tri boda. Nesmotren potez Kljajića, surovo je kažnjen. On je pokušao da zadrži u igri loptu koja je bezazleno išla ka gol-aut liniji i koja bi potom pripala Radu.

Nakon dodira sa golmanom gostiju, to je pretvoreno u korner i potom gol.

Korner sa desne strane izveo je Ninković, Miljković je proslijedio loptu na peterac, odakle je Ilić samo ubacio loptu u mrežu Kljajića. Lider nije mogao da poželi bolji početak utakmice!

16 - Nova šansa za Partizan, ali ovog puta pobjednik je Klajić. Lijepu akciju udarcem lijevom nogom sa oko 18 metara od gola završio je Ninković, ali je lopta išla pravo u golmana gostiju.

25 - Prva šansa za Rad, ali kakva!? Poslije kornera, Stanojević je vratio loptu na peterac, gdje je Perović pokušao ležerno, petom da savlada Stojkovića, ali to nije bio ozbiljan udarac za reprezentativnog golmana iz ozbiljne pozicije za pogodak.

35 - Uprkos vođstvu, Partizan insistira na posjedu lopte i ofanzivi, što Rad stavlja u poziciju da šansu vreba iz kontre. Kada dođu do lopte, "građevinari" uglavom pokušavaju da "izbace" Đurđevića u šansu dugim loptama, ali to za sada ne funkcioniše.

Na drugoj strani, udarcima van 16 metara pokušavali su Ilić i Ninković. Prvi je šutirao visoko preko gola (i dobio aplauze), a drugi blago u Kljajića.

38 - Uf! Jako, oštro, ali visoko! Leković je probao da uhvati "drop kik" iskosa sa lijeve strane, slabijom lijevom nogom. Jačinu jeste postigao, ali ne i preciznost. Lopta je "prohujala" iznad prečke.

40 - Velika greška sudijske trojke na čelu sa Milenkom Vukadinovićem. Dosuđen je nepostojeći ofsajd kada je Ilić izbio Peroviću loptu na centru igrališta tako da je "asistirao" Đurđeviću, koji je krenuo ka Stojkoviću bez čuvara na leđima, ali...

...vjerovatno misleći da je Perović bio taj koji je poslao pas ka Đurđeviću, pomoćni sudija podigao je zastavicu, a Vukadinović prekinuo igru.

U istom minutu - 2:0! I vjerovatno riješeno pitanje pobjednika. I to je fudbal.


45+1 - Pi piiiiiiiiiiiip. Poluvrijeme, bolja igra Partizana, greška Kljajića kažnjena golom Ilića, a onda greška sudijske trojke kažnjena golom Kojića, koji je mogao da postigne i drugi gol na susretu. Rad za 45 minuta imao samo jednu šansu.

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Nezadovoljan igrom ekipe u prvom poluvremenu, trener Rada Nikolić napravio je dvostruku izmjenu na startu drugog poluvrmena. Adamović je zamenio Jovanovića, a Luković Prša. Vermezović, logično, ništa nije mijenjao.

Partizan sada napada ka jugu, Rad stoji u formaciji 4-3-3.

48 - Prva šansa u drugom dijelu, ponovo Kojić. Centarfor Partizana na pas Šćepovića šutirao je "kroz šumu nogu" sa ivice šesnaesterca. Tukao je slabijom, lijevom nogom, a lopta je prošla 20-ak centimetara pored lijeve stative golmana Kljajića.

50 - "Gori" južna tribina. Bakljada Grobara lijepa za oko, ali ne i za kasu kluba, koji je ove nedjelje već platio 2.500 evra u kasu Superlige.

52 - Stativa!!! Pravi, fudbalski potez centarfora Rada Đurđevića, koji je konačno dobio upotrebljivu loptu i onda iskosa sa lijeve strane u punom trku uhvatio "drop kik" desnom nogom! Stojkovića jeste savladao, ali ne i postigao gol - pogodio je stativu. Ovo je bila najbolja šansa za igrača koji je ovog proljeća postigao gol protiv Crvene zvezde.

61 - Povreda Ninkovića, koji je dobio i žuti karton u tom trenutku, a onda shvatio da se poslije ukazane pomoći neće vratiti u igru, jer je Brašanac već bio utrčao na teren.

63 - Poništen gol Rada iz (za sada) nepoznatog razloga. Leković je izveo prekid sa desne strane, uputio loptu na peterac gde je Ivanov bio u skoku sa dvojicom fudbalera u plavim dresovima, lopta je pala na zemlju... Stanojević je ukucao loptu pod prečku Stojkovića, ali je Jovanetić visoko podigao ruku i (ako je sudeći prema signalizaciji) poništio gol zbog ofsajda.

Ipak, pitanje je da li je ofsajda bilo, jer se jedan igrač Partizana nalazio na gol-crti. Drugi sporni momenat na meču, koji će zahtijevati pregledanje snimka.

68 - Bakljada navijača Rada, poslije koje je nekoliko stolica na sjeveru završilo u plamenu.

72 - Brza akcija Partizana, pas na desno krilo ka Luki, koji je oštro centrirao u sredinu, ali je lopta od Lekovića završila u korneru - zamalo auto-gol.

73 - Đurđević je pobjegao Partizanu u kontri odmah poslije kornera, Luka ga je srušio na ulasku u kazneni prostor i dobio žuti karton za to. Vermezović pravi drugu izmjenu - Babić ulazi umjesto neprimjetnog Šćepovića, a dieo navijača Partizana mu zviždi.

77 - Ukazuje se pomoć Stojkoviću, koji se žali na bol u koljenu. Ipak, nema potrebe da ga Vermezović mijenja. Promijenio je strijelca Kojića i ubacio Mitrovića.

87 - Lijepa akcija Rada, lijepa intervencija Stojkovića. Peta Đurđevića i plasiran udarac Damnjanovića, ali Stojković je paradom spriječio pogodak gostiju, poslije čega je rezervista Mitrović priprijetio na drugoj strani. Tukao je kao iz "topa", tako da je Kljajić morao da se baci u stranu i boksuje loptu, a potom iz drugog puta uspije da je izbije u polje.

90+3 - KRAJ! Partizan je, što je za crno-bijele najvažnije, osvojio tri boda i prebacio pritisak na najvećeg rivala Crvenu zvezdu, ali je činjenica da će se saga o suđenju u Superligi nastaviti i poslije ovog duela, u kojem je Rad prekasno počeo da igra onako kako zna i umije, tek na 0:2.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov - Smiljanić, Ilić, Luka, Ninković - Šćepović, Kojić.

RAD: Kljajić - Stanojević, Ćirković, Vitas, Leković - S. Jovanović, Raspopović, Pršo, Milošević - Perović, Đurđević.

Pročitajte izvještaje, rezultate, strijelce i tabelu poslije prvih utakmica 24. kola odigranih ranije u subotu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC