• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real se provukao, zatim i Barsa

Madriđani pobijedili Betis 3:1, gosti imali odličnu šansu za 2:2. "Šareni" sastav Barselone slomio Levante - 1:0.

 PRIMERA: Real se provukao, zatim i Barsa Izvor: MONDO

Madriđani sigurno nisu planirali da se nerviraju prije odlaska u Dortmund, na prvi polufinalni meč Lige šampiona.

Ipak, u nedjelju popodne nije im bilo svejedno.

Na svom terenu, u šarolikom sastavu, pobijedili su Betis 3:1 (1:0), golovima Mesuta Ozila (dva) i Karima Benzeme. Domaći su ublažili poraz pogotkom Horhea Moline sa bijele tačke u 73. minutu, poslije faula Naća Fernandeza.

Doduše, tim iz Sevilje bio je u finišu blizu izjednačenja, pri rezultatu 2:1. Oba puta najprisebniji u odbrani domaćih bio je Raul Albiol.

Najprije je u 86. minutu spriječio Pabona da ubaci loptu u gol Ikera Kasiljasa u posljednjem trenutku, a potom je, stotinak sekundi kasnije, bio na mjestu da ponovo spriječi istog igrača da izjednači rezultat.

Šansi gostiju prethodio je Kastrov udarac, poslije kojeg je lopta završila na prečki Madriđana!

Dilemu oko pobjednika otklonio je Ozil u nadoknadi vremena. Ronaldo je prebacio centaršutem loptu na "drugu" stativu, odakle je Hoze Kaljehon uputio ka golu. Međutim, njegov pokušaj odveo je na nogu njemačkog reprezentativca, koji je treći put zatresao mrežu Adrijana.

Gonzalo Iguain mogao je potom da pobjedu Reala učini i ubjedljivom, ali je propustio veliku priliku. Šutirao je iz nevelike udaljenosti pored lijeve stative.

Koliko je Žoze Murinjo mislio na predstojeći okršaj sa Dortmundom govori i sastav ekipe koju je poslao na teren:

Dijego Lopez - Marselo (od 15' Varan), Rikardo Karvaljo, Albiol, Naćo - Kasemiro, Modrić (od 62' Pepe) - Ronaldo, Ozil, Kaljehon - Benzema (od 73' Iguain).

Madriđani su pobjedom učvrstili drugo mjesto na tabeli Primere. Prvoplasirana Barselona bježi im deset bodova (81:71), uz meč manje. Atletiko Madrid je treći, takođe uz utakmicu manje i šest bodova zaostatka za gradskim rivalom.

Sesk za Liu

Barselona šest kola prije kraja ima 84 boda, čak 13 više od "kraljeva", što znači da će selidba titule na Nou Kamp uskoro postati gotova stvar.

Na tom planu teško da bi nešto promijenio i remi Katalonaca sa Levanteom, koji je djelovao sve izglednije kada se u posljednjih 10 minuta ušlo sa rezultatom 0:0.

Međutim, Aleksis Sančez prošao je po desnoj strani, Sesk Fabregas umirio loptu na 15 metara po sredini gola gostiju i laganim, ali preciznim udarcem između dvojice čuvara matirao golmana Navasa - 1:0!

Samo još jedan u seriji lijepih trenutaka za ofanzivnog "vezistu" Barse, koji je prije nekoliko dana dobio ćerkicu Liu.

Tito Viljanova je pred gostovanje Bajernu, u polufinalu Lige šampiona, izveo startnih 11 bez povrijeđenih Mesija, Pujola i Maskerana, Pike je bio na tribinama, a Ćavi, Alba, Buskets, Pedro i Sančez na klupi. Erik Abidal našao se u prvoj postavi nakon bezmalo 14 mjeseci.

Idealnu šansu da "načne" Levante još u 17. minutu je propustio David Vilja, koji u mečevima Primere nije promašio penal šest godina. Njegovu seriju od 15 precizno izvedenih jedanaesteraca prekinuo je Navas, koji je prozreo namjeru iskusnog napadača i paradom u lijevu stranu sačuvao mrežu.

Petnaestu prvenstvenu pobjedu ove sezone na Nou Kampu, uz remi sa Realom (2:2) u sedmom kolu, Barseloni su donijeli: Valdes, Alveš, Abidal, Adrijano, Montoja, Tijago Alkantara (od 67' Pedro), Song, Inijesta (od 59' Ćavi), Teljo (od 77' Sančez), Fabregas, Vilja.

Posljednji meč subotnjeg programa igraju Valensija i Malaga, gdje "slijepi miševi" traže priključak za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok gosti zbog suspenzije iz evrokupova najvjerovatnije igraju samo za prestiž.

REZULTATI 32. KOLA:

Granada - Valjadolid 1:1 (0:0)
/El Arabi 73 - Ebert 59/

Real - Betis 3:1 (1:0)
/Ozil 45, 91, Benzema 57 - Molina 73 p/

Barselona - Levante 1:0
/Fabregas 84'/

Valensija - Malaga 22.00

U petak

Majorka - Rajo 1:1 (1:1)
/Alfaro 12 - Piti 7/

U nedjelju

Hetafe - Espanjol 12.00
Deportivo - Atletik 17.00
Osasuna - Sosijedad 19.00
Sevilja - Atletiko 21.00

U ponedjeljak

Selta - Saragosa 22.00

TABELA: Barselona 81, Real (+1) 71, Atletiko 65, Real Sosijedad 54, Malaga 50, Valensija 50, Betis (+1) 48, Rajo (+1) 45, Hetafe 44, Sevilja 42, Espanjol 40, Levante 40, Valjadolid (+1) 39, Atletik 35, Osasuna 31, Deportivo 29, Granada (+1) 29, Majorka (+1) 28, Saragosa 27, Selta 24.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC