• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Janković, Zvezdin milionski gubitak

U ugovoru Filipa Jankovića stajalo da ne može otići za manje od tri miliona evra, ali ga zbog neisplaćivanja plata Zvezda izgubila bez obeštećenja.

  Filip Janković, Zvezdin milionski gubitak  Izvor: MONDO

U pokušaju da ga zadrži po svaku cijenu, Crvena zvezda je na zimu 2012. godine ponudila, za srpske uslove, prilično unosan ugovor golobradom Filipu Jankoviću i u njega unijela da plavokosi vunderkind rođen 1995. godine ne može da napusti klub za manje od tri milion evra.

Tako bi možda i bilo da Janković potom nije, malo i zbog svog neadekvatnog odnosa prema obavezama, a malo i zbog drugih stvari, sklonjen u drugi plan i vraćen u kadete, a kada se na nezavidan status mladog igrača u klubu nadovezao i dovoljan broj neisplaćenih zarada, Crvena zvezda je potencijalnu "desetku" izgubila bez obeštećenja.

Nakon što je glatko pred Arbitražnom komisijom FSS dobio raskid ugovora i "čiste papire", Janković je sa tek napunjenih 18 godina postao slobodan u izboru nove sredine, a portal Mozzart Sport u subotu objavio je da će on postati novi fudbaler italijanske Parme.

Umjesto tri miliona evra, koliko bi Zvezda mogla da traži svakom zainteresovanom klubu da je uspjevala da odvoji novac i Jankoviću redovno isplaćuje zarade, klubu će kao i u slučaju Veljka Simića pripasti simbolično obeštećenje određeno FIFA "tablicama", a ono nikada ne iznosi više od nekoliko stotina hiljada evra.

Miliona - nikad.

To je na nekin način kompenzacija za klub u kojem je igrač ponikao, na osnovu sredstava uloženih u njega u vrijeme školovanja u mlađim kategorijama.

Plavokosi Janković će ostati upamćen kao fudbaler koji je odigrao 35 minuta za seniorski tim Crvene zvezde, ali je i toliko bilo dovoljno da na vječnoj listi najmlađih debitanata u crveno-bijelom dresu zauzme prvo mjesto sa 16 godina, šest mjeseci i 18 dana.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC