• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Fiorentina zamalo da ispusti 3:0!

"Viola" vodila 3:0, Ljajić dao gol, Torino izjednačio, ali Fiorentina ipak osvojila bodove! Golom Tomaza Rokija Inter jedva savladao Parmu.

 SERIJA A: Fiorentina zamalo da ispusti 3:0! Izvor: MONDO

Kakva utakmica u Firenci!

Fiorentina je odigrala prvih pola sata iz snova, vodila je 3:0, treći gol je dao Adem Ljajić.

POGLEDAJTE GOLČINU LJAJIĆA

Ali, Torino je u finišu prvog i potom u nastavku došao do izjednačenja, da bi rezervista, Brazilac Romulo Souza Orestes Kaldeira ili samo Romulo četiri minuta prije kraja donio "violi" važna tri boda u borbi za Evropu.

Torinski "bikovi" nisu slavili u Firenci punih 37 godina! U nedjelju popodne išli su ka debaklu, ali su imali aktivan rezultat, odnosno bod u džepu do četiri minuta prije kraja utakmice. Romulo im je "oduzeo" i taj bod.

Utakmica za infarkt viđena je i u Napulju. Napoli je računao na "sigurna" tri boda protiv Kaljarija, ali ekipu sa Sardinije nikada ne treba otpisivati, bez obzira na to što Kaljari teško osvaja bodove u Napulju.

Ali, do tri boda Napolutanci su došli poslije mnogo muka, znoja i uz mnogo sreće. Pobjedonosni gol postigao je Lorenco Isinje u trećem minutu sudijske nadoknade!


Sjajno drugo poluvrijeme u Napulju! Kaljari je vodio od 18. minuta, da bi domaćin najprije autogolom Astorija, a potom Kavanija preokrenuo. Ali, Kaljari je izjednačio, da bi Napoli sve karte potom bacio u napad. Isplatilo se u 93. minutu.

Napoli čvrsto drži drugu poziciju...

Parma nije mogla da gostuje u boljem trenutku po Inter na "Đuzepe Meaca".

Zemljotres u Interu, pozivi navijača Žozeu Murinju da se vrati u klub i vrati identitet i karakter timu, eliminacija iz polufinala Kupa Italije... Sve se to događalo u slavnom milanskom klubu prethodnih dana i nedjelja. Uz to, vezao je dva poraza u prvenstvu...

Zato je Parma, kao "omiljena mušterija" crno-plavih, došla u Milan u pravom trenutku.

Inter se mučio, ali je ipak osvojio tri boda, zahvaljujući iskusnom Tomazu Rokiju. Njegovim golom, u 82. minutu, Inter je pobijedio 1:0 i popeo se na petu poziciju na tabeli. Ali, evropska pozicija nije obezbijeđena. Daleko od toga.

Zanimljivo, Roki je prije 14 dana postigao prvenac u dresu Intera (u koji je došao u januaru, poslije devet godina provedenih u Laciju). Tada je njegova majstorija - gol iz kornera - bila samo utješna nagrada, jer je Inter poražen od Atalante 3:4.

U nedjelju, međutim, njegov gol je donio toliko potrebnu pobjedu Interu i treneru Andrei Stramaćoneu, da bar malo "kupe mir".

Zašto je Parma omiljeni gost Intera? Statistika je jasna: Parma je samo dva puta u posljednjih 25 godina pobijedila Inter u Milanu. I to oba puta 1999. godine! Posljednjih šest mečeva protiv Intera, Parma je izgubila.

Već su navijači Intera počeli da se mire sa sudbinom da će svjedočiti još jednom kiksu svog tima, kada je Roki prekratio muke i sebi, i saigračima (Zdravko Kuzmanović je sve vrijeme bio u igri) i navijačima. Dobio je loptu u srcu šesnaesterca i uz malo sreće, pogodio mrežu Parme. Pogledajte gol Rokija.



Golman Intera Samir Handanović bio je na mukama u pojedinim trenucima meča, ali je uspio da sačuva svoj gol. I to na jubilej. Bila je ovo njegova 300. utakmica u Seriji. Debitovao je 2004. godine za Udineze.

Roma je kiksirala kod kuće protiv Peskare, koja ide ka drugoj ligi. Peskara je u prethodnih 13 kola osvojila samo bod. I još jedan u nedjelju na "Olimpiku"! Malo ko je očekivao da će Roma ispustiti priliku da upiše sigurna tri boda protiv već otpisane Peskare, pogotovo što je "vučica" u odličnoj formi. Ali, izgleda da je umor sustigao igrače Rome...

REZULTATI 33. KOLA:

nedjelja:

Inter - Parma 1:0 (0:0)
/Roki 82'/

Roma - Peskara 1:1 (0:1)
/Destro 51' - Kaprari 14'/

Bolonja - Sampdorija 1:1 (1:0)
/Đilardino 24' - Sansone 59'/

Katanija - Palermo 1:0 (0:0)
/Barijentos 69'/

Fiorentina - Torino 4:3 (3:1)
/Kuadrado 8', Akvilani 16', Ljajić 33', Romulo 86' - Bareto 45', Santana 55', Ćerći 77''/

Napoli - Kaljari 3:2 (0:1)
/Astori 50'ag, Kavani 64', Insinje 90' - Gerero 18', Sou 70'/

Sijena - Kjevo 0:1 (0:1)
/Pelisije 45'/

Juventus - Milan (20.45)

subota:

Đenova - Atalanta 1:1 (1:1)
Udineze - Lacio 1:0 (1:0)

TABELA: Juventus /-1/ 74, Napoli 66, Milan /-1/ 59, Fiorentina 58, Inter 53, Roma 52, Udineze 51, Lacio 51, Katanija 50, Kaljari 42, Parma 39, Bolonja 39, Atalanta 38, Sampdorija 38, Torino 36, Kjevo 39, Sijena 30, Đenova 29, Palermo 28, Peskara 22.

(MONDO, foto: AP, autori Luca Bruno, Fabrizio Giovannozzi)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC