• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Milunović spasio Zvezdu

Crvena zvezda golom Luke Milunovića pobijedila BSK u Borči u 24. kolu Superlige. Sporna situacija u kaznenom prostoru crveno-bijelih.

 JSL: Milunović spasio Zvezdu Izvor: MONDO

Crvena zvezda je ponovo na četiri boda od Partizana!

Ekipa iz Ljutice Bogdana morala je da se dobro oznoji da bi na Špinjati zabilježila 17. pobjedu u Superligi.

BSK Borča - Crvena zvezda 0:1!

Gol odluke postigao je Luka Milunović u 70. minutu i to poslije solo akcije po desnoj strani.

I na ovom meču dogodila se sporna situacija u šesnaestercu crveno-bijelih. Odmah poslije vodećeg gola za goste BSK je ima priliku za izjednačenje, Savković je bio sam ispred Bobana Bajkovića, uslijedio je start Marka Vešovića, ali ne i penal za Borčane.

Danilo Grujić je samo odmahnuo rukom, a da je pokazao na "kreč" (televizijski snimak pokazao da je bilo elemenata za penal) morao bi iz džepa da izvadi i crveni karton za fudbalera Zvezde.

Ipak, crveno-bijeli su zasluženo stigli do 17. trijumfa u sezoni, iako igrom nisu oduševili. Zvezda je uglavnom imala kontrolu nad utakmicom, držala je mnogo više loptu u svom posjedu i propustila bolje prilike. BSK praktično do primljenog gola nije pokazao želju da napadne protivnika, jer je primarni cilj trenera Nebojše Miloševića i njegovim učenika bio da se sačuva mreža.

U tome nisu uspjeli...

Rikardo Sa Pinto upisao je petu uzastopnu pobjedu i sačuvao svoj tim u borbi za šampionsku titulu.

"Zadovoljni smo pobjedom. Nismo protivniku dali šansu da napadne, mislim da je imao samo jedan udarac. Danas sam ipak srećan samo sa tri boda ne i igrom, znamo da možemo da budemo bolji. Nisu nam na ruku išli spor teren i pritisak koji imamo da osvojimo tri boda. Zaslužili smo pobjedu, bez obzira što nismo igrali kako smo željeli", rekao je portugalski stručnjak po završetku meča.

Pogledajte kako je Zvezda stigla do bodova u Borči.

Zvezda je prvu pravu priliku, poslije konstantnog pritiska na polovini Borčana, stvorila u 15. minutu.

Nikola Petković je uspio da se na lijevoj strani izbori za centaršut, to je učinio praktično sa gol-aut linije, lopta je bila upućena na ivicu peterca, gdje se nalazio Ognjen Mudrinski, ali je napadač crveno-bijelih bio zamalo kratak, uspio je samo da je očeše glavom, ali ne i da je sprovede u mrežu.

Do druge uzbudljive situacije čekalo se isto kao i do prve. I ona je bila u kaznenom prostoru BSK-a. Opet su u glavnim ulogama bili Petković i Mudrinski. Lijevi bek Zvezde je glavom spustio loptu sa saigrača, koji je leđima bio okrenut od gola, uspio je da se okrene i vrlo loše šutira.

Vrlo brzo gosti su stvorili novu priliku.

Nenad Milijaš je šutirao oštro po zemlji sa oko 20-ak metara, Branislav Danilović kratko je odbio loptu u stranu, praktično je servirao Mudrinskom, međutim, njegova pozicija, iskosa sa desne strane nije bila najidealnija, pa je loptu poslao paralelno tik uz gol liniju.

Zvezda je zadržala loptu u svom posjedu i u drugom poluvremenu, ali je BSK još više zbio redove. Milunović je u 65. minutu uspio da poslije prodora po desnoj strani ozbiljno ugrozi gol Borčana, ipak, u posljednjem trenutku je izblokiran.

Ta situacija kao da je pokrenula crveno-bijele. Vešović je oštro centrirao, a Mudrinski loše odreagovao.

Zvezda je konačno uspjela da probije bunker u 70. minutu!

Sve je sam uradio Luka Milunović. Uspio je da prođe pored dvojice odbrambenih igrača BSK-a, da uđe u šesnaesterac i da iskosa sa desne strane, sa 14-15 metara, snažno opali po lopti i da savlada Danilovića.

Milunović je potrčao ka navijačima na istočnoj tribini, a i oni su preskočili ogradu i krenuli ka njemu, tako da su se našli kod aut linije, gdje su se svi zajedno radovali.

Samo minut kasnije BSK je imao veliku priliku za izjednačenje.

Savković je izbio sam ispred Bajkovića, na leđima je imao Marka Vešovića, koji je u namjeri da izbije loptu protivniku postavio nogu ispred igrača BSK-a, došlo je do kontakta, ali ne i penala. Sudija Danilo Grujić bio je blizu, ali se stekao utisak da je domaćin oštećen.

Do kraja meča BSK je pokušao nešto više da uradi na Zvezdinoj polovini, ali nije uspio. Gosti su propustili dvije odlične prilike preko Mudrinskog i Natanijela Asamoe da riješe meč prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

BSK: Danilović, Dunjić, Novaković, Radunović, Radivojević, Rogač, Savković, Nuhi, Ajković, Ademović, Živković.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Mikić, Spajić, Petković, Garido, Milijaš, Kadu, Kasalica, Milunović, Mudrinski.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC