• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Spartak prekinuo lošu seriju

Subotičani poslije četiri uzastopna poraza pobijedili "fenjeraša" Smederevo 2:0. Jagodina dobila Nišlije 1:0.

 JSL: Spartak prekinuo lošu seriju Izvor: MONDO

U nedjelju je kompletirano 24. kolo Jelen Superlige.

Crvena zvezda je u Borči savladala BSK 1:0 i ostala na četiri boda manje od vodećeg Partizana, dok je Spartak Zlatibor voda na svom terenu pobijedio posljednjeplasirano Smederevo 2:0, a Jagodina je, takođe kao domaćin, bila bolja od Radničkog iz Niša 1:0. Sloboda Point i Javor igrali su 2:2 u Užicu, uz crveni karton gostima 10 minuta prije kraja, kada je isključen Nikola Ivanović.

Subotičanima je ovo bila tek druga pobjeda ovog proljeća, ali prva poslije četiri uzastopna poraza. Strijelci za "golubove" bili su Đorđe Despotović u 60, poslije centaršuta Čovića sa lijeve strane i Aleksandar Kovačević u 69. minutu, poslije dodavanja Noskovića i lijepog driblinga u petercu gostiju.

Spartak je ovom pobjedom pobjegao daleko od opasne zone i vjerovatno prebrinuo brigu oko opstanka u Superligi. Šest kola prije kraja imaju sedam bodova više od Radničkog 1923 koji bi se, u slučaju da je danas kraj prvenstva, preselio u niži rang zajedno sa već otpisanim Smederevcima.

Jagodina je golom Miloša Lepovića u 68. minutu, na odlično dodavanje Ivana Cvetkovića savladao Radnički iz Niša. Finalista Kupa Srbije, koji je u srijedu izborio taj istorijski uspjeh pobjedom protiv Javora, imao je još nekoliko dobrih prilika za pogodak, međutim, golman gostiju Aleksandar Kesić samo jednom je bio savladan.

Najviše uzbuđenja ove nedjelje viđeno je u Užicu, gdje su gosti iz Ivanjice poveli golom Marka Momčilovića iz penala u 20. minutu, ali je domaćin preokrenuo preko Predraga Ranđelovića u 27. i Tijaga Galva u posljednjem minutu prvog poluvremena, takođe sa bijele tačke. Konačan rezultat postavio je Vladimir Radivojević u 75. minutu, sjajnim golom sa 20 metara.

U finišu utakmice obje ekipe su ostale sa 10 igrača, pošto su zbog dva žuta kartona teren morali da napuste Nikola Ivanović (Javor) u 80. i Darko Lovrić (Sloboda) u 90.

REZULTATI 24. KOLA:

BSK - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Spartak Zlatibor voda - Smederevo 2:0 (0:0)
/Despotović 60, Kovačević 69/

Jagodina - Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Lepović 68/

Sloboda Point - Javor 2:2 (2:1)
/Ranđelović 27, Tijago pen 45 - Momčilović pen 20, Radivojević 75/

U subotu:

Hajduk - Vojvodina 0:0

OFK Beograd - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Jovanović 76'/

Donji Srem - Radnički 2:0 (0:0)
/Janković 51, Damnjanović 64'/

Partizan - Rad 2:0 (2:0)
/Ilić 8, Kojić 40/

TABELA: Partizan 57, Crvena zvezda 53, Vojvodina 46, Jagodina 42, Rad 37, Sloboda 33, OFK Beograd 32, Radnički Niš 31, Spartak Zlatibor voda 30, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 26, BSK 26, Hajduk 25, Radnički 1923 23, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC