• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juventusu još malo fali

"Stara dama" pobijedila Milan u Torinu i pet kola prije kraja stekla 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

 SERIJA A: Juventusu još malo fali  Izvor: MONDO

Samo čudo može da zaustavi Juventus da ne osvoji 29. titulu!

U derbiju 33. kola "stara dama" je pred svojim navijačima pobijedila Milan 1:0 i prekinula seriju svog protivnika od 14 utakmica u Seriji A bez poraza. Gol odluke postigao je Arturo Vidal iz penala u 57. minutu.

Juventus je ovim trijumfom praktično riješio dva pitanja. Titula će ostati u Torinu, dok će Napoli, po svemu sudeći, osvojiti drugo mjesto i tako obezbijediti direktan plasman u Ligu šampiona.

Fiorentina i Milan, pa možda i Inter, boriće se za treću poziciju, koja narednog ljeta garantuje kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje. Uprkos porazu u Torinu, "rosoneri" su u najboljoj poziciji, jer imaju bod više od "viole" (59-58). Inter za četvrtoplasiranom Fiorentinom zaostaje pet bodova.

Derbi nije oduševio.

Malo toga kvalitetnog i lijepog viđeno je na stadionu Juventusa. U prvih 45 minuta i jedan i drugi tim bili su prilično neubjedljivi i bez prevelike želje da se otvore i krenu u napad.

Detalj koji se dogodio 12 minuta od početka drugog poluvremena malo je pokrenuo goste, što je domaćinu dalo više prostora u napadu. "Bjankoneri" su poveli poslije dvije velike greške odbrane Milana. Prvo je Abate pogriješio, a odmah zatim i Marko Amelija, koji je poslije samo 15 minuta igre zamijenio povrijeđenog veterana Kristijana Abijatija.

Rezervni golman sedmostrukog prvaka Evrope vrlo nesmotreno je startovao u svom kaznenom prostoru na Kvadva Asamou. Fudbaler iz Gane je imao prednost, stigao je prije do lopte i sudija Luka Banti nije imao dilemu kada je Amelio "pokosio" 24-godišnjeg veznog igrača.

Vidal je uputio neodbranjiv udarac sa 11 metara. Čileanac je pogodio malo ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa.

Zanimljivo, vođstvo Juventusa nije prenijelo težište igre na njegovu polovinu. Naprotiv. U pokušaju Milana da se otvori i barem osigura bod u Torinu, Juve je pritisnuo rivala i bio još opasniji nego do tog 57. minuta i vodećeg gola.

Tek u posljednjih 15-ak minuta gosti su stigli do daha, pa je Đanluiđi Bufon u par navrata bio na mukama.

Ostale rezultate 33. kola pogledajte OVDE.

(MONDO, foto: AP/Luca Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC