• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Enfildu vanredno stanje zbog Suareza

Menadžer Brendan Rodžers javno kritikovao Urugvajca zbog toga što je ugrizao Ivanovića, a direktor Jan Eir odložio službeni put na Daleki istok.

 Na Enfildu vanredno stanje zbog Suareza Izvor: MONDO

Luis Suarez ove sezone je najbolji strijelac Premijer lige, ali načini na koji Liverpulu donosi negativan publicitet mogli bi da natjeraju čelnike kluba da preispitaju njegov status.

Urugvajski napadač prošle sezone je išao na sud zbog vrijeđanja Patrisa Evre iz Mančester junajteda na rasnoj osnovi, teatralnim padovima postao je sinonim za simuliranje, a u nedjelju se na sve to nadovezao ujedanjem Branislava Ivanovića!

Suarez se nakon utakmice izvinio javnosti, potom i samom reprezentativcu Srbije u telefonskom razgovoru, ali to neće biti dovoljno da se stvari slegnu.

Engleska fudbalska asocijacija pokrenula je istragu o incidentu, koji se dogodio tokom utakmice 34. kola Premijer lige.

Sudija Kevin Frind nije konstatovao Suarezov potez, što je ovom omogućilo da ostane na terenu i duboko u nadoknadi vremena postigne izjednačujući gol (2:2), njegov 23. u prvenstvu.

"Luisovo ponašanje je neprihvatljivo i ja sam mu to stavio do znanja", prokomentarisao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers, nakon što je pogledao snimak.

Upitan da li će Suarez poslije najnovijeg gafa biti stavljen na transfer listu, odgovorio je da će njegov status biti temeljno razmotren.

"Ne bih da prognoziram ili dajem ishitrene izjave. Ja ću se svakako pozabaviti ovim slučajem, a pozabaviće se i klub. Svako od nas mora da reprezentuje Liverpul kako najbolje zna, van terena, a posebno na njemu. Ovdje će poštovanje uvijek biti na prvom mjestu, a nijedan igrač nije nezamjenjiv, ma koliko mislio da je dobar", rekao je Rodžers.

Koliko je situacija ozbiljna, svjedoči i podatak da se poslovni direktor "crvenih" Jan Eir vratio sa aerodroma, kada je informisan o incidentu.

Eir je trebalo da otputuje na Daleki istok, da promoviše ljetnju Liverpulovu turneju.

"Luisovo ponašanje ne dolikuje nikome ko nosi dres Liverpula i on dobro zna da je uradio lošu stvar za sebe i za klub. Interno ćemo razmotriti dalje poteze, a istovremeno čekamo i šta će odlučiti FA".

Liverpul je već kaznio Suareza zbog pokušaja da iznudi penal na januarskoj utakmici protiv Stouka.

Policija je po povratku u London ispitala Baneta Ivanovića o bizarnom kontaktu sa Suarezom, a srpski defanzivac tom prilikom nije prijavio nikakvu povredu, niti je želio da uloži bilo kakvu zvaničnu žalbu.

Čelsi se takođe neće žaliti, ali će sarađivati sa FA.

Suarez je kao član Ajaksa 2010. godine ujeo tadašnjeg fudbalera PSV Ajndhovena Otmara Bakala, za šta je kažnjen sa sedam mečeva neigranja.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC