• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Miha zaveo red u "orlove"

Direktoru svih selekcija Srbije Savi Miloševiću jako se dopala disciplina koju je Siniša Mihajlović uveo dolaskom na klupu nacionalnog tima.

 Milošević: Miha zaveo red u "orlove" Izvor: MONDO

"Mnogo mi se dopada disciplina koju je Mihajlović uveo u reprezentaciju Srbije i standardi ponašanja. Odnos prema dresu reprezentacije, protivniku i sudiji treba da postoje", izjavio je Milošević u intervjuu banjalučkom "Glasu Srpske".

Prema njegovim riječima, u potpunosti podržava čvrstu ruku u reprezentaciji Srbije.

"U potpunosti podržavam disciplinu u selekciji i mislim da je to jedna od stvari kojih nismo imali dovoljno u prethodnom periodu. Neki Mihajlovićevi prethodnici nisu na tome insistirali, a on to traži i razumijem ga u potpunosti, jer sam 14 godina bio ‘napolju’ i znam da je disciplina bitna stvar i preduslov da se nešto napravi. Rezultat u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu je u ovom slučaju izostao, ali to će biti privremeno, ukoliko naši igrači nastave da se ponašaju dobro i da daju sve od sebe na svakoj utakmici".

Milošević smatra da je situacija u srpskoj reprezentaciji uvijek kompleksna.

"Situacija u reprezentaciji Srbije je komplikovana i dalje postoji veliki pritisak, a sigurno je da se neće smiriti u periodu koji dolazi. Međutim, ta vrsta pritiska uvijek je prisutna kada je u pitanju nacionalni tim i ko nije u stanju da se nosi sa tim ne treba ni da bude dio Saveza, ni selektor pogotovo".

On je naglasio da se odluke u vezi sa reprezentacijom i selektorom Sinišom Mihajlovićem neće naprasno donositi.

"Doći će vrijeme za podrobne i ozbiljne analize koliko je ovo bilo uspješno i dobro, ali u ovom momentu sigurno se neće sjeći preko koljena i takve odluke moraju se donijeti kad za to dođe vrijeme. U sljedećem periodu neće biti kadrovskih promjena, a pritiska će biti dosta i to je nešto što moramo da prihvatimo, naročito u Savezu poslije ovakvih rezultata, pa ćemo vidjeti kako će biti na kraju kvalifikacija".

Prema njegovim riječima, ima dosta pozitivnih stvari koje je donio Mihajlović, odlučivši se za podmlađivanje ekipe.

"U fudbalu Srbije pojavili su se mladi momci koji su izašli na veliku scenu i to je dobro za naš fudbal. Klubovima će pomoći u njihovoj prodaji, jer nam je svima poznata teška ekonomska situacija u kojoj se nalaze i svi oni praktično 90 odsto budžeta pune od prodaje igrača. Dugoročno gledano, prerani odlazak fudbalera iz zemlje nešto je što će biti najveći problem u budućnosti".

Jedan od njegovih zadataka, kao direktora svih selekcija, je i vrbovanje mladih igrača koji imaju srpske korijene, a nisu rođeni u Srbiji da se pridruže nacionalnom timu. Jedan od njih je i 16-godišnji član Groningema Rašairo Živković, čija je majka Srpkinja, a otac sa holandskih Antila, a njega u holandskom klubu smatraju za jednog od najvećih talenta još od Arjena Robena.

"Sada je jedan klinac iz Holandije na meti. Stav Saveza od kada sam ja došao je da ćemo se boriti za svakog našeg klinca bilo gdje i u sljedećih nekoliko mjeseci očekujem da realizujemo trojicu fudbalera, odnosno da im sredimo pasoše i državljanstva da mogu da igraju i ta procedura praktično je pri kraju. Radimo sa nacionalnim ambasadama, u ovom slučaju u Holandiji, Kipru i Australiji. Većina njih je rođena tamo, pa je vrlo teško neke ubijediti da igraju za reprezentaciju, jer nemaju odnos kakav mi imamo ovdje".

Dodao je da ima dosta kvalitetnih igrača i da će se Srbija i on boriti za svakoga od njih.

"To je nešto što je u opisu mog radnog mjesta da mlade selekcije budu što jače. Nije isto birati iz našeg okruženja i iz Evrope, gdje u velikom broju zemalja ima desetine i stotine naših klinaca i tu ima kvaliteta za nas i naš tim".

Milošević je dodao da je i Republika Srpska na njegovom "skeneru" i da se prate potencijalni reprezentativci.

"Ima igrača iz Republike Srpske koji igraju za nacionalne selekcije u Srbiji. Na žalost, specifična je situacija kada je u pitanju Srbija i BiH i ona je takva kakva jeste. Većina nas ima malo drugačiji odnos kada su u pitanju te dvije države. Među savezima iz bivše SFRJ postoji neka vrsta dogovora da se svako bori za svoje igrače, što je i UEFA jasno precizirala da mladi igrači u dogovoru sa roditeljima imaju pravo da odluče za koju selekciju će igrati. Tu nema ljutnje i ne radi se ‘iza leđa’ jednih drugima",
zaključio je Milošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC