• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plate u Barsi - gdje je tu logika?

Aleks Song peti najplaćeniji fudbaler u Barse, prima više od Inijeste, Pikea, Vilje, itd, a od Busketsa ima tri i po puta veću platu nedjeljno!

 Plate u Barsi - gdje je tu logika? Izvor: MONDO

Današnja Barselona jedan od najboljih fudbalskih klubova na sportskom, kao i najuspješnijih na ekonomskom i marketinškom planu.

Ta dva uspjeha najčešće i idu jedan s drugim.

Gdje ima velikih zvijezda, ima i rezultata, gdje ima rezultata, ima i novca da se te velike zvijezde plate, pa je tako najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi nedavno počašćen novim ugovorom prema kojem zarađuje astronomskih 256.000 funti, odnosno 300.000 evra nedjeljno!

Koliko je golova Mesi dao u prethodnih nekoliko godina, isplatio je svaki peni.

Baš kao i Dani Alveš, koji "drži" kompletnu desnu stranu, igra najveći broj utakmica tokom sezone i to na vrhunskom nivou. Njegova plata iznosi 200.000 funti, odnosno 233.000 evra nedjeljno.

Treći najplaćeniji fudbaler Barselone je legendarni Ćavi Ernandez sa 206.000 evra sedmično, a četvrti je Viktor Valdes, golman, koji je nezadovoljan svojim ugovorom od 163.000 evra nedjeljno, pa insistira na tome da ne potpiše novi i u junu postane slobodan igrač, ne bi li pronašao unosniji angažman.

Više novca od Barselone možda bi mogao da mu ponudi Anži ili neki kineski klub.

A, onda - zbun.

Peti najplaćeniji fudbaler Barselone je Aleks Song, koji je ljetos stigao iz Arsenala i koji od tada češće ekipu bodri s klupe ili tribina, nego što se pojavljuje u opremi na terenu. Sa 140.000 evra nedjeljno, Song je u ravni sa Davidom Viljom i Karlesom Pujolom, a ima neznatno veću platu od Andresa Inijeste (!?), prilično veću od Đerara Pikea, Seska Fabregasa i Đordija Albe, znatno veću od Pedra Rodrigeza, Aleksisa Sančeza i Adrijana, a tri i po puta veću od Serđa Busketsa!?

Buskets, jedan od najboljih defanzivnih vezista svijeta, čovjek od koga mnogo toga zavisi u igru "Blaugrane", zarađuje samo 40.000 evra nedjeljno, naravno ono "samo" odnosi se na poređenje sa ostalima. Koliko je manje plaćen od Songa, toliko puta je Buskets bio produktivniji ove sezone na terenu.

Pomenuti Inijesta prima 134.000 evra nedjeljno, Havijer Maskerano 128.000, Pike 117.000, Fabregas 111.000, Alba, Sančez i Pedro 101.000, Erik Abidal zarađuje 99.000, Adrijano 58.000, Tijago Alkantara i Ibrahim Afelaj 44.000, rezervni golman Hoze Manuel Pinto zarađuje 39.000 evra i svi oni plaćeniji su od Busketsa, inače standardnog reprezentativca Španije.

Da ima veću platu, Buskets može da se pohvali samo kada sjedi u društvu Keirsona (24.500), Kristijana Telja (21.000) i Martina Montoje (17.500 evra).

Kolika je zapravo Montojina plata, najmanja u Barseloni? Ona iznosi oko 900.000 evra godišnje, bez premija i bonusa, što posljednjeg na platnom spisku katalonskog giganta čini skoro tri puta plaćenijim od najskupljeg igrača srpske lige, Nenada Milijaša, koji ima ugovor sa Crvenom zvezdom na 360.000 evra na godinu dana.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC