• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprijatno: Arsenal pravi "špalir" Junajtedu

Ako Mančester Junajted večeras pobijedi Aston Vilu, fudbaleri Arsenala naredne nedelje moraće da naprave špalir i aplaudiraju novim šampionima.

  Neprijatno: Arsenal pravi "špalir" Junajtedu Izvor: MONDO

Ako Mančester Junajted u ponedjeljak uveče pobijedi Aston Vilu matematički će osvojiti 20. titulu prvaka Engleske, a 13. od osnivanja Premijer lige 1992. godine.

Dobro, to smo znali i ranije, da šampion Siti neće uspjeti da stigne gradske rivale i da je samo pitanje vremena kada će trka i zvanično biti završena.

Ali, ono što utakmicu Junajted - Vila čini posebno zanimljivom su dve stvari: što tim Sera Aleksa Fergusona i dalje ima priliku da obori rekord Čelsija, Žozea Murinja, iz sezone 2004/05, kada je titula osvojena sa 95 bodova (Junajted ima 81 i još 15 na raspolaganju), a potom i što bi "Guard of Honour" bio postavljen već na "Emiratima" u nedjelju!

Šta je "Guard of Honour"? To je dio tradicije u pojedinim ligama, gdje prvi tim koji igra protiv novog šampiona (ako je on poznat prije posljednjeg kola šampionata) pravi špalir i aplaudira rivalu prilikom istrčavanja na stadion.

Zamislite scenu gdje Arsen Venger i njegovi fudbaleri formiraju dve vrste na "Emiratima" i aplaudiraju Fergusonu i velikim rivalima, a onda se pojavljuje Robin van Persi i kao zvanični šampion Engleske u svojoj prvoj sezoni u Junajtedu istrčava pred navijače za koje je igrao od 2004. do 2012. godine?

Pritom, da ne zaboravimo da Vengerov Arsenal nije osvojio NIJEDAN trofej poslije trijumfa u FA kupu 2005. godine!

Bilo bi to veoma, veoma neprijatno za sve koji rade u Arsenalu i navijaju za taj klub.

Da sve bude gore (a Arsenalovci će večeras navijati za Vilu baš iz tog razloga), Van Persi je za sada postigao 20 golova u pohodu na titulu sa Junajtedom. Prošlog ljeta potpisan je za 22,5 miliona funti...

Špalira će biti i ako Junajted ne pobijedi Vilu na "Old Trafordu", već će za to biti dovoljno i da Mančester Siti u subotu, dan prije okršaja Arsenal - Junajted, ne pobijedi Vest Hem kod kuće.

Zanimljivo, u pomenutoj sezoni 2004/05, Čelsi je matematički obezbijedio titulu kolo prije dolaska na "Old Traford", na meč sa Junajtedom, pa su Ferguson i tadašnji "đavoli" stajali mirno i aplaudirali Murinju, Franku Lampardu, Didijeu Drogbi, Džonu Teriju i ostalima.

(N. J. - MONDO, foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC