• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mudrinski 65 odsto Zvezdin, Vešović 85!

Mudrinski je od danas 65 odsto Zvezdin (bio na 50-50), Vešović 85, a Kirovski 100 odsto. Lazović ostao na 70-30 poslije sastanka Kokeza-Pavlović.

  Mudrinski 65 odsto Zvezdin, Vešović 85!  Izvor: MONDO

Ukratko: Crvenoj zvezdi je od transfera Ognjena Mudrinskog pripadalo 50 odsto, sada 65, Marko Vešović "doveden je" na 85 odsto od naredne prodaje, ugovor Darka Lazovića ostao je 70 odsto u vlasništvu kluba, dok je Zvezdi po novom dogovoru pripalo 100 odsto od prodaje Aleksandra Kirovskog.

Ovo su konkretne stavke dogovorene poslije sastanka između potpredsjednika Crvene zvezde Slaviše Kokeze i menadžera pomenutih fudbalera Zorana Pavlovića.

Kokeza, kako je nedavno i najavio u razgovoru za MONDO, nastavio je poslije "tijesne" pobede u Borči da se bavi ugovorima aktuelnih fudbalera, pa tako nije ovog ponedjeljka u Ljutice Bogdana bilo razgovora samo o procentima sa Pavlovićem, već su kancelarije čelnika posjećivali i sami igrači, sa kojima se pričalo o prelasku na tipske ugovore od 60, 90 i 120 hiljada evra.

Kokeza u razgovoru za MONDO,  zbog mira u kući u kritičnom periodu sezone, nije želio da otkriva koji su igrači bili na pregovorima o korigovanju ugovora, ali je rekao da će sve što je dogovoreno početi da važi od sezone 2013/14, kada će vjerovatno i biti poznato ko će ostati u klubu, a ko ne.

"Jeste, razgovarali smo i o tome ovih dana, ali ne bih se izjašnjavao o imenima, jer je sezona u toku, a svakako će sve dogovoreno stupiti na snagu tek na početku naredne sezone. Dakle, pričamo o tome, ali nećemo iznositi detalje javno", rekao je Kokeza za naš portal.



O pregovorima sa Pavlovićem...

"Lično sam zadovoljan kako su tekli razgovori i mogu gospodinu Pavloviću da se zahvalim na korektnosti, jer je došao sa stavom da pomogne klubu. Stoga, mogu odmah da kažem da ćemo u budućnosti svakako sarađivati sa gospodinom Pavlovićem i nadam se da će sve što budemo radili biti na obostrano zadovoljstvo", rekao je Kokeza.

On je pomalo oštro, prvi put javno najavljujući ovakve pregovore sa menadžerima, agencijama i klubovima upravo za MONDO, rekao da bi posljedica nerazumijevanja druge strane mogla da bude i sklanjanje pojedinih igrača sa strane, obrazlažući to činjenicom da Zvezda nema interes da forsira igrače od kojih nema nikakvih potencijalnih koristi na tržištu.

Za sada, kako kaže, nije bilo nikakve potrebe da se djeluje u tom smjeru, jer su svi pregovori bili pozitivni i korektni.

"Na dnevnoj bazi vodim razgovore sa mnogim ljudima i mogu da kažem da do sada nisam imao nijedan nekorektan razgovor, niti da sam sreo nekoga ko ne želi da sagleda situaciju u kojoj se nalazi Crvena zvezda i da u skladu s tim izađe u susret. Na kraju, i tim ljudima je u interesu da u budućnosti sarađjuju sa Zvezdom", rekao je Kokeza, koji se nedavno dogovorio oko procenata sa Stevanom Mikovićem, aka Majamijem (Srđan Mijailović je sada na 80-20), a u ponedjeljak se rukovao i sa Pavlovićem.

On očekuje i da će se uskoro rukovati i sa Rankom Stojićem.

"Blizu smo dogovora sa Stojićem, ti pregovori su u završnoj fazi, ali nije još sve realizovano po pitanju ugovora Aleksandra Pantića i Luke Milivojevića. Ali, idemo u dobrom smjeru".

Podsjetimo, Milivojević je uz obešećenje od 600.000 evra doveden pod uslovom 60-40, a Pantić uz obeštećenje od 360.000 evra pod uslovom 65-35. Iz ovih pregovora, kada je zatražio i dobio raskid ugovora sa Crvenom zvezdom, "ispao" je Miloš Dimitrijević, koji je takođe bio predmet razgovora zbog obeštećenja od 300.000 evra i procenta od 30 odsto od naredne prodaje u slučaju da ona bude viša od 300.000 evra.

Tako su i Zvezda i Rad ostali bez svog dela.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC